„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+16.4 °C
apmācies

Siltinās daudzdzīvokļu mājas Kalkūnē un Vecstropos

Arī vasarā turpinās daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas darbu plānošana Daugavpils novadā. Mainīt jumta segumu un siltināt bēniņus paredzēts daudzdzīvokļu mājā Kalkūnes ciemā, bet Vecstropos nākamgad plāno siltināt daudzdzīvokļu nama gala sienas.

Atbalsts būvdarbiem daudzdzīvokļu mājā Kalkūnē, Ķieģeļu ielā 6, jau piešķirts, tehniskā projekta, energoaudita un darbu izmaksas ir 34 tūkstoši eiro, pašvaldības līdzfinansējums – 21 tūkstotis eiro. Tā kā sākotnēji ar atlikumu vien, kas palicis no šī gada budžetā atvēlētās summas energoefektivitātes paaugstināšanai, nav pieticis, finansējums gūts, veicot budžeta grozījumus, skaidro Daugavpils novada Finanšu pārvaldes Īpašumu nodaļas vadītāja Ilze Raščevska.

Aprēķināts, ka būvdarbu izmaksas mājas īpašnieki varēs segt desmit gadu laikā, mēnesī maksājot 0,26 eiro par kvadrātmetru. Ēkā deviņi dzīvokļi pieder privātīpašniekiem, bet trīs dzīvokļi - pašvaldībai.

Savukārt par gala sienu siltināšanu daudzdzīvokļu mājai Naujenes pagasta Vecstropos, 18. novembra ielā 420, paredzēts lemt nākamajā domes sēdē. Ja projekts tiks atbalstīts, šī būs pirmā ēka, kurai līdzfinansējums tiks piešķirts no nākamā gada pašvaldības budžeta.


Foto: familyhandyman.com