„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+17.8 °C
apmācies

Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulātam Daugavpilī – 25 gadi

Dzīvās skulptūras no Braslavas un dāvana – svētkos tapusī glezna // Foto: Jeļena Čursina

Par godu šai jubilejai, kā arī Baltkrievijas Republikas Neatkarības dienai, kura tiek atzīmēta 3. jūlijā, Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” notika svinīgs pasākums.

Ģenerālkonsulu Vladimiru Kļimovu un viņa dzīvesbiedri Irinu sveica daudzie viesi, tostarp Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins, Baltkrievijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Marina Dolgopolova. Par veiksmīgu darbu divu valstu labā ģenerālkonsulātam pateicās Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Rihards Eigims pasniedza Vladimiram Kļimovam Goda rakstu

Visi klātesošie atzīmēja milzīgo darbu, ko ģenerālkonsulāts veicis gan Daugavpilī, gan visā Latgalē. Divdesmit piecos gados starp Latviju un Baltkrievijas Republika izveidojušās draudzīgas attiecības, kuras atspoguļojas gan abu valstu ekonomikā, gan kultūrā un cilvēku komunikācijā. Apliecinot abu valstu draudzību, visiem tika piedāvāts izveidot gleznu, kura atspoguļo abu valstu draudzību. Kad viesi nokaisījis audeklu ar zeltītiem vizuļiem, kļuva redzamas Latvijas un Baltkrievijas kontūras, stiprs rokasspiediens un jubilejas gadskaitlis – 25.

Svētkos uzstājās Braslavas bundzinieču ansamblis

Vladimirs Kļimovs atzīmēja, ka dzīvot un strādāt Daugavpilī palīdz pilsētas daudznacionālā sabiedrība un iedzīvotāju labvēlība. To savulaik uzsvēruši arī visi viņa priekšteči. A. Kļimovs atcerējās pirmo ģenerālkonsulu Anatoliju Želtovski, kurš devis milzīgu ieguldījumu konsulāta ēkas atjaunošanā, jaunās diplomātiskās pārstāvniecības darbā un valstu divpusējo attiecību attīstībā. A. Želtovskis sāka vadīt ģenerālkonsulātu Daugavpilī tā darbības sākumā – 1993. gadā.

Svētkos piedalījās viesi no Baltkrievijas. Jubilejas vakara rota bija tautas teātra „Poker” dzīvās skulptūras un Braslavas rajona Kultūras nama bundzinieču ansamblis. Savukārt Minskas kolektīvs „Belorusi” iepriecināja klātesošos ar koncertu. Svētkos piedalījās arī Daugavpils Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi un Dmitrija Morderera deju skolas pārstāvji.