„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+17.8 °C
apmācies

Ģimene vajadzīga gan bērnam, gan valstij RU

Inese Upe, Helēna Soldatjonoka un Marija Pupiņa atklāj centru „Daugavpils” // Foto: Jeļena Čursina

2. jūlijā Daugavpilī tika svinīgi atklāts Latgales reģiona ģimeņu atbalsta centrs „Daugavpils”. Tas atradīsies bijušajās VDEĀK telpās Ventspils ielā 22.

Jaunais centrs tapis ar Daugavpils domes atbalstu un tā darbību nodrošinās nodibinājums „Sociālo pakalpojumu aģentūra”. 2003. gadā izveidotais nodibinājums šādus centrus jau organizējis visos Latvijas reģionos. Atbalsta centra darbības pamatvirziens – profesionāla psiholoģiska palīdzība dažādu sociālu problēmu risināšanā, kā arī psiholoģiskā atbalsta sniegšana Latvijas ģimenēm un to ģimeņu skaita palielināšana, kurās varētu augt bez vecāku aizgādības palikušie bērni.

Valtera Poļakova izstādes „Izaugt ģimenē” atklāšana Daugavpils domes foajē

Centrs ir nevalstiska organizācija, kura pakalpojumus pasūta pašvaldība. Visas konsultācijas centrā ir bez maksas, lai tās varētu saņemt, jānoformē nosūtījums Daugavpils Sociālajā dienestā. „Turklāt jebkurš cilvēks vai ģimene krīzes situācijā var vērsties tieši centrā „Daugavpils”,” saka tā vadītāja Inese Upe. Kā liecina šādu centru pieredze citos Latvijas reģionos, tie var būt vardarbības gadījumi ģimenē, darbs ar grūti audzināmiem pusaudžiem utt.

Centrā „Daugavpils” strādās speciālisti – psihologs, sociālais darbinieks un citi. Šeit viņiem iekārtoti kabineti, bet bērniem ierīkota rotaļu istaba.

Pilnu rakstu lasiet 6. jūlija numurā.