„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.6 °C
apmācies

Vai daugavpilieši vēlas pārmaiņas pilsētas domē?

Aleksandrs Rube

„Pārvēlēšana” – beidzamajā laikā šis vārds ļoti bieži lasāms un dzirdams vietējos plašsaziņas līdzekļos. Iemesls – koalīcijas līguma laušana Daugavpils domē un politisko spēku („Latgales partija”, „Saskaņa”, „Mūsu partija”) nespēja rast risinājumu, jo to līderi nevēlas sadarboties, lai gan neiebilst pret sadarbību ar citiem partiju biedriem. „Latgales Laiks” pilsētas ielās jautāja Daugavpils iedzīvotājiem, kā viņi vērtē šo situāciju.

Daugavpiliete Valentīna: „Godīgi sakot, man nav zināmas visas šī ķīviņa nianses. Ja tiktu dota iespēja pārvēlēt domes deputātus, es, diemžēl, nevarētu tajā piedalīties, jo esmu nepilsone. Taču jāteic, ka sabiedriskajā dzīvē visu jau pašā aizmetnī iznīcina mūsu pasivitāte. To apliecina arī nesenās Saeimas vēlēšanas, kurās Daugavpilī piedalījās ļoti maz balsstiesīgo iedzīvotāju.”

Jevgeņijs, divu bērnu tēvs: „Mēs vienkārši nespējam viņiem izsekot! Nepaspēj ne atskatīties, kad jau atkal nav saprotams, kas, ko un kā dara. Es neredzu jēgu pārvēlēšanai. Mēs taču jau esam izdarījuši izvēli, balsojot par cilvēkiem, kurus vēlējāmies redzēt pašvaldībā. Tiesa, lai kā arī mēs vēlētu, politiķi pēc tam visu izkārto savā starpā tā, kā viņiem ir ērtāk. Turklāt viņi ļoti bieži zog cits cita domas un idejas, bet pēcāk saka – to izdomāju es. Patiesībā viņu interesē tikai pašu maka biezums, bet tas, ko domā cilvēki, deputātus neinteresē. Ja notiktu domes pārvēlēšana, domāju, ka cilvēki nobalsotu par tiem pašiem.”

Daugavpils iedzīvotājs Vladimirs: „Ja notiktu pārvēlēšana, es noteikti tajā piedalītos. Uzskatu, ka pašreizējā situācijā partijas diezin vai spēs kārtīgi vienoties un normāli strādāt. Turklāt beidzamajā gadā daugavpilieši varēja skaidri pārliecināties, kas ir kas. Rezultāti, visdrīzāk, būtu citi, turklāt par labu pašreizējai opozīcijai. Nedomāju, ka šāds scenārijs ir iespējams, taču tas būtu labi, Latvijā šādi gadījumi jau ir bijuši”.

Citus aptaujātos nosacīti var iedalīt divās grupās. Vieni uzskata, ka pārvēlēšana nav nepieciešama un galvenais ir vienoties pašreizējiem 15 deputātiem. Savukārt citi uzsver, ka tagad ir vispiemērotākais brīdis, jo daudzie iekavētie būvdarbi un augošais kredītu slogs negatīvi ietekmē pilsētas reputāciju.