„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. oktobris
Sestdiena
Amālija, Amēlija
+12.2 °C
skaidrs laiks

Preiļos pērn palielinājusies dzimstība

pexels.com

Aizvadītais gads Preiļu novadā bijis ar mazuļiem dāsnāks nekā iepriekšējais –dzimuši 96 bērni (iepriekšējā gadā – 88), tostarp 38 meitenes un 58 zēni. Diemžēl viens bērniņš dzimis nedzīvs. Reģistrējot mazuļus, dzīvesvietu Preiļu novadā uzrādījuši vecāki 79 jaundzimušajiem (pārējie 17 – citu novadu teritorijā), informē Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļa.

Divi bērniņi dzimuši vientuļām māmiņām, 29 bērniem atzīta paternitāte.

Savu pirmo mazuli sagaidījusi 41 māmiņa, 32 ģimenēs piedzimis otrais bērniņš, 16 ģimenēs -- trešais, 5 ģimenēs – ceturtais, savukārt viena ģimene laidusi pasaulē savu piekto un viena – sesto mazuli, bet vienā ģimenē dzimuši dvīņi.

Pērn populārākie vārdi meitenēm bija Alise, Evelīna un Veronika, bet zēniem -- Artjoms, Artūrs, Jēkabs, Markuss, Marks un Roberts. Joprojām vecāki bērniem izvēlas retus vārdus, kā Demia un Hanna meitenēm, un Demjans, Denis, Emanuels, Gavriils, Leo, Naums, Kevins zēniem. Mazinās tendence izvēlēties bērniem dubultu vārdu, pērn tādu izvēlējās tikai vienam bērniņam -- Olivers Jans.

Aizvadītajā gadā laulības ostā iestūrēja 44 pāri (2017. gadā – 49), tostarp 5 laulības reģistrētas baznīcā, bet četras laulības reģistrētas ar ārzemniekiem.

Jaunākajai līgavai bija 19 gadi, vecākajai -- 80 gadi, arī jaunākajam līgavainim bija vien 19 gadi, bet visvecākajam – 81 gads. Atkārtotā laulībā stājušies 15 vīrieši un 16 sievietes.

Miršana turpina pārsniegt dzimšanas datus. Pērn reģistrēti 165 miršanas gadījumi (2017. gadā – 186), tostarp 68 vīrieši un 97 sievietes. Jaunākajai aizgājējai bija 43 gadi, vecākajai – 96, savukārt jaunākais nelaiķis bija vien 18 gadus vecs, bet vecākajam bija 96 gadi.