„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

SPK vadītājs zaudē uzticību un darbu

Pašvaldības SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts" (SPK) valdes loceklis Andrejs Jeršovs no ieņemamā amata atsaukts, jo zaudējis darba devēja uzticību, preses konferencē žurnālistiem paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

"Tiklīdz uzņēmuma vadītājs uzzinājis par gaidāmajām kadru izmaiņām, tā uzreiz saslimis un veselu mēnesi nav rādījies darbā un nav iepazīstinājis domes vadību ar situāciju uzņēmumā," skaidroja pašvaldības vadītājs.

Par vienu no problēmobjektiem kļuvusi arī par 500 000 eiro uzbūvētā pilsētas pirts. Tās izmantošana sākta bez jaunuzbūvētā objekta nodošanas ekspluatācijā. Kopš 2017. gada ne grāmatveži, ne auditori nav detalizēti iepazinušies ar šo objektu. "Mēs iepazināmies ar dokumentāciju un konstatējām, ka objekts pusgadu ticis ekspluatēts bez tā nodošanas ekspluatācijā," norādīja A. Elksniņš.

Pēc pašvaldības vadītāja domām, uzņēmuma darbībā iezīmējusies arī koruptīvā sastāvdaļa. To nāksies izvērtēt jaunajam uzņēmuma vadītājam Mārim Voitānam, kurš līdz šim ir veicis auditu. Interesants no korupcijas viedokļa ir arī fakts, ka SPK ir vērsusies tiesā ar prasību pret firmu „Lagron”, taču materiālās pretenzijas būvniekiem nav piestādītas. Otrs moments ir pēdējā tiesas sēde, kurā pēc SPK iniciatīvas lietas izskatīšana tikusi atlikta līdz maijam.

Pagājušajā piektdienā, kad uzzināja, ka zaudēs darbu, A. Jeršovs iesniedza tiesā prasību pret "Lagron" par 21 000 eiro piedziņu sakarā ar garantijas saistību neizpildi. Šeit rodas loģisks jautājums, kas uzņēmuma vadītājam liedza šādi rīkoties vēl pirms pusotra gada.

Sazināties ar bijušo SPK vadītāju "Latgales Laikam" neizdevās.