„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Novārtā pamesto ēku vietā, iespējams, būvēs lielveikalu

Par to, ka Daugavpilī varētu tikt uzcelts Vācijas tirdzniecības tīkla „Lidl” veikals, tika runāts jau sen, taču tikai salīdzinoši nesen kļuva zināma informācija, ka uzņēmums iegādājies pilsētā zemi lielveikala celtniecībai.

Presē un sociālajos tīklos tika publiskota informācija, ka veikals atradīsies pie 18. novembra un Grodņas ielas krustojuma, vietā, kur jau sen pamesta novārtā atrodas bērnudārza ēka. Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un plānošanas departamenta dati liecina, ka simtprocentīgas informācijas pat to, ka šajā vietā tiešām atradīsies „Lidl”, nav. „Vēl nav nekādu ar būvniecību saistītu dokumentu, pašlaik šīs teritorijas īpašnieks ir tikai noformējis dokumentus veco ēku nojaukšanai,” pastāstīja departamenta vadītāja Santa Pupiņa. Īpašniece ir SIA „Chenggong”. Tomēr, neskatoties uz to, ziņa par to, ka Daugavpilī varētu tikt atvērts „Lidl” veikals, ir ievietota pat Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa oficiālajā vietnē „Facebook”. S. Pupiņa informēja, ka zemesgrāmatā ir ieraksts tikai par pirkšanas līgumu,  savukārt pirkuma reģistrācijas vēl nav, t.i., uz jaunā īpašnieka vārda zeme vēl nav pilnībā noformēta. Jāpiebilst, ka šis uzņēmums minētajā kvartālā iegādājas vairākus zemes gabalus.

Visu rakstu lasiet 1. marta numurā.