„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.6 °C
apmācies

Piemineklim „Latvijai 100” plānotos līdzekļus novirzīja prēmijām

Gadījums ar pieminekļa “Latvijai 100” būvniecību Daugavpilī kļuvis par kārtējo uzskatāmo piemēru, kā labu ideju pārvērst neveiksmīgā biznesa projektā.

Līdzekļi pieminekļa „Latvijai 100” izveidei pašvaldības budžetā šogad nav paredzēti. Pērn šīm vajadzībām budžetā paredzētie līdzekļi gada nogalē tika novirzīti Daugavpils reģionālajai slimnīcai. Tādējādi pieminekļa izveides projekts faktiski ir apstājies. Neskatoties uz to, oficiāls paziņojums par to, ka līdzekļu ziedošana šim projektam tiek apturēta vai pārtraukta, nekur nav publicēts. Tāpat nav skaidrs, kas noticis ar saziedotajiem līdzekļiem.

Pieminekļa būvniecības projekta iniciatore, biedrības „Latvijai 100” vadītāja Genovefa Barkovska norādīja, ka par izveidojušos situāciju ir atbildīga domes pašreizējā vadība, kura novirzījusi pašvaldības pagājušā gada budžetā pieminekļa būvniecībai paredzētos līdzekļus citām vajadzībām un šī gada budžetā naudu šīm vajadzībām nav paredzējusi vispār.

Daugavpils domes deputāte Līvija Jankovska “Latgales Laikam” atzina, ka nekāds lēmums saistībā ar pieminekļa būvniecību pagaidām nav pieņemts, līdz ar to minētais jautājums patlaban ir pusratā. „Tā kā šī gada budžetā nauda pieminekļa būvniecībai nav ieplānota, loģiski, ka šogad nekas arī netiks darīts. Bet neviens jau arī nav politiski pateicis, ka piemineklis netiks celts, jo naudas tam nav. Gada nogalē pieminekļa būvniecības vajadzībām paredzēto naudu dome novirzīja prēmiju izmaksai ārstiem,” norādīja L. Jankovska. 

Visu rakstu lasiet 5. marta numurā.