„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Rīdzinieki tirgū grib pirkt Latgales maizi un gaļu RU

  1. aprīlī Daugavpils Lauku centrā Daugavpils un Ilūkstes novada mājražotāji, zemnieki un amatnieki ar AS „Rīgas centrāltirgus” un Latgales plānošanas reģiona administrācijas pārstāvjiem sprieda, kad un kādu produkciju varētu sākt tirgot „Rīgas centrāltirgū”.

Līksnas p/s „Zemeņu ielejas” saimnieces Zane Kucina un Skaidrīte Kudiņa teica, ka labprāt rīdziniekiem piedāvātu zemenes. Saldās dārza ogas tiek audzētas jau 10 gadus, un šobrīd saimniecībā ir 20 zemeņu šķirnes.

„Rīgas centrāltirgū” (RC) varētu iznomāt tirdzniecības vietu ar vitrīnu vai pārdot gaļas izstrādājumus sadarbībā ar uzņēmumu, kurš strādā centrāltirgū, pieļāva Preiļu gaļas ražošanas uzņēmuma „Primo KK” valdes locekle Agrita Zīmele. „Mēs pērkam gaļu no vietējiem zemniekiem, tāpēc produkcija -- cūkgaļas sardeles, cīsiņi, šašliki, kūpinājumi u.c. ir ar īpašu garšu un kvalitatīva. Pārdodam produkciju veikalos Preiļos, Daugavpilī, Rīgā. Mūsu populārākais produkts ir putraimu desa, kas tiek ražota pēc vecmammu receptēm. Tomēr mēs lūkojamies uz „Rīgas centrāltirgu”, kur ir vairāk pircēju un labāka maksātspēja,” uzsvēra A. Zīmele.

Visu rakstu lasiet 18. aprīļa numurā.