„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. oktobris
Ceturtdiena
Elza, Ilizana
+7.9 °C
neliels lietus

Aglonā vēlas paust savu viedokli

Aglonas novada dome  pieņēma lēmumu sasaukt Aglonas novada iedzīvotāju sapulci par novada teritoriālo reformu.

Lēmums pieņemts pēc Aglonas biedrības “Dordedze”, biedrības “Dorbs un zineiba” un Aglonas senioru biedrības iesnieguma izskatīšanas. Aglonas novada domes priekšsēdētājs Juris Butēvics teica, ka cilvēkiem jābūt iespējai paust savu viedokli, lai gan J. Butēvicam nav cerības, ka iedzīvotāju viedoklis tiks ņemts vērā. Pašvaldības priekšsēdētājs uzskata, ka reforma ir bezcerīgs pasākums, kurš nenesīs jelkādu papildu finansējumu, tas ir tikai politisks solis darba vietu skaita samazināšanai pašvaldībās. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji iedzīvotāju sapulcē netiek gaidīti, atbrauks tikai kaimiņu pašvaldību pārstāvji. J. Butēvics atzīmēja, pašlaik iedzīvotāji viedokļi dalās. „Kāds raugās Daugavpils virzienā, kāds gribētu pievienoties Preiļiem, savukārt dažiem ir pilnīgi vienalga, jo viņu viedoklis neko neizšķir,” saka Aglonas novada domes priekšsēdētājs.

Aglonas novada iedzīvotāju sapulce notiks 23. maijā pl. 17.00 Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrs “Strops”.