„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. oktobris
Trešdiena
Ilma, Skaidris
+8.6 °C
apmācies

Ar norvēģu atbalstu Daugavpilī veidos inovāciju centru

Norvēģijas Ārlietu ministrija un Latvijas Finanšu ministrija parakstījušas līgumu par Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finansētas programmas “Pētniecība un izglītība” ieviešanu Latvijā, informē Daugavpils pašvaldība

Iepriekš noteiktu projektu ietvaros pašvaldības Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī sadarbībā ar Norvēģijas zinātnes centriem un Latvijas augstskolām veidos inovācijas centrus, kuru uzdevums būs veicināt skolēnu karjeras izvēli un zināšanu attīstību zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātikas (STEM) jomās, izstrādājot jaunas interešu izglītības programmas skolēniem, studentiem un skolotājiem.

Reģionos veidotajiem centriem būs katram sava specializācija – kosmoss, vides zinātnes, dabas zinātnes, informācijas komunikācijas tehnoloģijas un uzņēmējspēju veicināšana, un tās būs pieejamas visiem Latvijas skolēniem, studentiem un skolotājiem.

Līdz 2024. gada pavasarim programma “Pētniecība un izglītība” sniegs ieguldījumu pētniecībā balstītu zināšanu attīstībā, veicinās reģionālo sadarbību pētniecībā starp trīs Baltijas valstīm un Norvēģiju, Islandi un Lihtenšteinu, nodrošinās zināšanu un pieredzes apmaiņu starp Latvijas un Norvēģijas augstskolu studentiem un personālu, kā arī veicinās skolēnu zināšanu attīstību un karjeras izvēli STEM jomās.

Visu rakstu lasiet 6. septembra numurā.