„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. oktobris
Otrdiena
Lāsma, Zanda, Zandis
+7.8 °C
apmācies

Daugavpilī būtiski pieaugs maksa par ūdeni un kanalizāciju

SIA „Daugavpils ūdens” iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (regulatoram) jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, kurš paredz maksas par ūdeni un kanalizāciju sadārdzināšanos attiecīgi par 15% un 19%.

Saskaņā ar 2014. gadā apstiprinātajiem tarifiem, patlaban patērētāji par vienu kubikmetru ūdens maksā 72 centus. Jaunais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekts paredz šīs maksas palielināšanos līdz 83 centiem. Savukārt maksu par vienu kubikmetru kanalizācijas plānots paaugstināt no 74 līdz 88 centiem par vienu kubikmetru. Nepieciešamību paaugstināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA “Daugavpils ūdens” pamato ar sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma samazināšanos, ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos iekļaujamo izmaksu palielināšanos, ko ir izraisījusi ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšana, kā arī izmaiņām nodokļu likumdošanā -- pieaugušajām sociālā nodokļa, dabas resursu nodokļa, akcīzes nodokļa un transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa likmēm.

Uzklausīšanas sanāksme par SIA „Daugavpils ūdens” jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu notiks 6. decembrī pl. 12.00 Daugavpils domes konferenču zālē.

 

Vairāk lasiet 29. oktobra numurā.