„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. oktobris
Otrdiena
Lāsma, Zanda, Zandis
+6.2 °C
neliels lietus

Naujenieši uzcēla draudzes māju

17. novembrī Rēzeknes--Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis devās uz Naujenes pagastu, lai iesvētītu Juzefovas katoļu draudzes plebāniju jeb draudzes māju, kuru naujeniešu uzcēla par ziedojumiem.

Svētajā Misē ekselence atgādināja, kāpēc cilvēkam jāiet baznīcā, un aicināja kalpot ne tikai Dievam, bet arī Latvijas valstij, kura novembrī svin 101. dzimšanas dienu. Tāpat J. Bulis lūdza neaizmirst tos Latvijas cilvēkus, kuri atdeva dzīvību pagājušā gadsimta sākumā, lai nākamās paaudzes varētu dzīvot brīvā valstī.

Noslēdzoties dievkalpojumam, kuru vadīja arī Preiļu katoļu draudžu prāvests Jānis Stepiņš, ekselence iesvētīja baznīcas jaunās ērģeles. Juzefovas draudzes prāvests Pāvils Raciņš un draudzes priekšsēdētāja Staņislava Locika pateicās draudzes mājas atbalstītājiem, tostarp lauksaimniekam Jānim Gaidelim, būvdarbu vadītājam Ilmāram Locikam, SIA „Augstceltne”, Naujenes pagasta pārvaldei un Daugavpils novada domei, kā arī draudzes ticīgajiem, kas bija čaklākie ziedotāji un darba darītāji.

Bīskaps ar ticīgajiem svētku procesijā devās uz draudzes māju. Iesvētot jaunuzcelto ēku, Jānis Bulis teica, ka plebānija būs gan priestera dzīvesvieta, gan bērnu, ģimeņu, svētdienas skolas un kora pulcēšanās vieta.