„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. oktobris
Otrdiena
Lāsma, Zanda, Zandis
+6.9 °C
apmācies

Iedzīvotāji kritiski vērtē pašreizējās Saeimas darbu

Vikipēdija

Kopš 15. novembra, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības “Varu Latvijas tautai”, gan Centra partijas Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu, iedzīvotāji par Saeimas atlaišanu ir savākuši vairāk nekā 30 tūkstošus parakstu.

Lai sarīkotu referendumu par Saeimas atlaišanu, piedāvājuma autoriem 12 mēnešu laikā, sākot no šī gada 15. novembra, ir jāsavāc un jāiesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai ne mazāk kā desmitās daļas vēlētāju, jeb 154 865 cilvēku balsis.

Parakstīties par referenduma rīkošanu varēs 12 mēnešu garumā dažādos veidos – portālā www.latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, pie pagasta vai pilsētas pašvaldības vadītāja. Parakstu vākšana ilgs līdz 2020. gada 14. novembrim.

Pašreizējās Saeimas darbību negatīvi vērtēja arī “Latgales Laika” aptaujātie Daugavpils iedzīvotāji, Ja par nepieciešamību atlaist Saeimu iedzīvotāju viedokļi dalījās, jo viņi uzskata, ka nav garantijas, ka nākamā Saeima būs labāka, tad Saeimas darba vērtējumā visi aptaujātie ir vienisprātis.

Visu rakstu lasiet 26. novembra numurā.