„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+11.8 °C
apmācies

Kāpēc Krāslavā pieaugusi maksa par karstā ūdens cirkulāciju?

17.februārī pēc Krāslavas novada pensionāru biedrības ierosinājuma Krāslavas daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji ar pašvaldības vadību un apkures pakalpojuma sniedzējiem diskutēja, kāpēc pieaugusi maksa par karstā ūdens cirkulāciju.

Iedzīvotāji pašvaldībā griezušies ar sūdzībām, ka dažos dzīvokļos šī maksa ir palielinājusies no 15 eiro augustā līdz gandrīz 20 eiro janvārī. Vēl daži pauda neizpratni, kāpēc dzīvokļu rēķinā šis maksājums ir norādīts atsevišķi.

Uzņēmuma „Krāslava nami” valdes loceklis Valērijs Maslovs pastāstīja, ka kopējo analīzi varēs sniegt pēc apkures sezonas, jo jaunais apkures tarifs 51,44 eiro/MWh (bez PVN) darbojas pirmo gadu, un ka uzņēmums vairākas reizes skaidrojis, ka mājā, kur tiek nodrošināta karstā ūdens cirkulācija, ir uzstādīti divi skaitītāji. „Viens skaitītājs uzskaita visu mājā izlietotu siltumu, bet otrs -- mājas apkurei patērēto siltumenerģiju. No kopējās mājas siltumenerģijas patēriņa atskaitot to siltumenerģijas patēriņu, kurš tiek izlietots mājas apkurei, mēs iegūstam siltumenerģijas patēriņu karstā ūdens sagatavošanai un cirkulācijai. Mājas karstā ūdens patēriņu (kubikmetrā) pareizinot ar enerģijas patēriņu viena karstā ūdens kubikmetra uzsildīšanai, iegūstam enerģijas patēriņu visa mājas patērētā karstā ūdens apjoma uzsildīšanai mēnesī. Atlikušais enerģijas daudzums ir siltumenerģijas patēriņš karstā ūdens cirkulācijas nodrošināšanai visā mājā, un tas tiek sadalīts proporcionāli dzīvokļu skaitam,” teica V. Maslovs.

Vairāk lasiet 21. februāra numurā!