„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+10.4 °C
apmācies

Pārceļ tiesas sēdi par slepkavību Krāslavā

26.februārī Daugavpils tiesa pārcēla sēdi, kurā bija paredzēts skatīt krimināllietu par krāslavieša slepkavību 2019. gada vasarā. Sēde tika pārcelta divu advokātu slimības vai aizņemtības dēļ.

Tā kā divi apsūdzētie ir nepilngadīgie, tiesas sēdes, kurā izskatīs šo lietu, būs slēgtas. No tiesu zāles Valsts policijas konvojs izveda divus puišus. Vēl viens puisis tiesas zāli pameta bez konvoja, jo viņam piemērots cits drošības līdzeklis. Vienīgais trīs apsūdzēto advokāts atteicās no komentāriem.

Gaitenī tobrīd gaidīja liecinieku un apsūdzēto radinieki un draugi. Sēdē gan kā liecinieki piedalījās upura radinieki, kas apstiprināja, ka pārceltā tiesas sēde gaidāma 9. aprīlī, kurai, visdrīzāk, sekos vēl vairākas.

Mirušā māsa Sarmīte un brālis Mārtiņš pastāstīja, ka jūtas mutuļo kā vulkāns. „Emocijas pārpilda sirdi. To grūti aprakstīt, jo tiesas sēdē apsūdzētie smaidīja,” teica Sarmīte. Tāpat Sarmīte un Mārtiņš atzina, ka apsūdzība ir pamatota un lieta izskatīta pēc būtības un ka viņi turpinās piedalīties tiesas sēdēs. To darīs arī Andra draudzene, kura ir galvenā lieciniece un cietusī.

Vairāk lasiet 28. februāra numurā!