„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+5.6 °C
apmācies

Jānis Dukšinskis līgos ģimenes lokā

 

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis „Latgales Laikam” atzina, ka Līgo svētkus šogad plāno svinēt pilsētā šaurā ģimenes lokā, kurinot ugunskuru, cepot šašliku un dedzinot vecos vainagus.

Tā kā pašvaldības vadībā ir divi Jāņi, jau 19. jūnijā ir plānota tradicionālā Kultūras pārvaldes organizētā ielīgošana pilsētas domē. Šajā pat dienā J. Dukšinskis plāno piedalīties arī izstādes „Latgales zelta pods” atklāšanā Māla mākslas centrā.

Lai arī lieli Līgo pasākumi pilsētā šogad netiek plānoti, darbosies vairāki tirdziņi, kursēs „Muzikālais busiņš” un notiks ielīgošana pilsētas pagalmos. Paredzēta arī saulrieta sagaidīšana Dubrovina parkā.

Runājot par Līgo tradīcijām, J. Dukšinskis atzīst, ka bez tradicionālās šašliku cepšanas un ugunskura kurināšanas viena no tradīcijām ir arī veco vainagu dedzināšana.

Parasti Līgo svētkos sadāvina daudz vainagu. Es tos neizmetu, bet izkaltēju un glabāju līdz nākamajiem Līgo svētkiem, ļaujot tiem sakrāt negatīvo enerģiju. Līgo naktī vecie vainagi tiek sadedzināti, lai viss sliktais aiziet projām,” stāsta J. Dukšinskis.

Tuvojoties gada īsākajai naktij, pašvaldības vadītāja vietnieks vēlēja visiem daugavpiliešiem labu laiku Līgo svētkos un sirsnīgu līgošanu.