„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+8.1 °C
apmācies

Grantu konkursam Daugavpils novadā iesniegti 11 pieteikumi

Daugavpils novada dome jau otro gadu izsludina grantu konkursu topošo un jauno uzņēmēju atbalstam, šogad tam ir iesniegtas 11 biznesa idejas, Daugavpils novada pašvaldībā notikušajā preses konferencē informēja Attīstības pārvaldes Projektu nodaļas komercdarbības konsultants Jāzeps Krukovskis.

Konkurss tiek rīkots Daugavpils novada attīstības programmas ietvaros. Tā mērķis ir atbalstīt jaunu uzņēmēju biznesa ideju attīstību, aktīvas ekonomiskās vides veidošanu un uzņēmējdarbības attīstību Daugavpils novada teritorijā. Konkursa uzvarētāji varēs saņemt līdz pat 4000 eiro sava projekta realizēšanai. Kopējais balvu fonds ir 8000 eiro.

J. Krukovskis atzīst, ka šogad paredzēts atbalstīt ne mazāk kā divus uzņēmēju projektus atkarībā no pieprasītās summas. Uzņēmējam ir jānodrošina savs līdzfinansējums projekta īstenošanai ne mazāk kā 10 % apmērā. Atbalstu konkursā var saņemt tikai tādi projekti, kurus plānots sākt laika posmā no šā gada 1. jūlija līdz 15. novembrim. Grants ir jāapgūst līdz šī gada beigām.

Konkursam iesniegtos pieteikumus izvērtēja kompetenta ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir Daugavpils biznesa inkubatora, Latgales uzņēmējdarbības centra, Daugavpils novada uzņēmēju konsultatīvās padomes, „Altum” un pašvaldības pārstāvji un pieaicinātie eksperti.

Pirmajā atlases kārtā tika vērtēta pieteikuma atbilstība nolikumā izvirzītajām prasībām. Otrajai kārtai tika virzīti seši projekti. “Visas idejas bija interesantas, diemžēl daži pretendenti nebija rūpīgi izlasījuši konkursa nolikumu un nebija sakārtojuši visus nepieciešamos dokumentus, tāpēc netika konkursa otrajā kārtā, taču viņi ir aicināti piedalīties šajā konkursā nākamgad vai citos līdzīgos konkursos,” saka J. Krukovskis.

Otrajai kārtai izvirzītie pretendenti ir prezentējuši savus projektus un jau tuvākajā laikā kļūs zināms, kuri šogad saņems pašvaldības atbalstu savas ieceres īstenošanai.