„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+8.1 °C
apmācies

Remontēs Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļu

Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) Dzemdību nodaļas 2. stāvā, kur atrodas pēcdzemdību palātas, notiks remontdarbi, tāpēc uz laiku mainīsies Dzemdību nodaļas darba kārtība, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pēcdzemdību palātas pārvietos uz bijušajām Dzemdību nodaļas telpām, kur veikti nepieciešamie darbi jauno māmiņu uzņemšanai.

No 13. līdz 27. jūlijam DRS Dzemdību nodaļā tiks pieņemtas akūtās pacientes, kurām dzemdības notiks pāris stundu laikā. Pārējās grūtnieces, ja nebūs risku, vedīs uz ārstniecības iestādēm Preiļos vai Jēkabpili.

Slimnīcas darbinieki ir sazinājušies  ar visām grūtniecēm, kas pieteikušās uz dzemdībām, kā arī ar ārstu praksēm. Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes vedīs grūtnieces uz citām ārstniecības iestādēm, bet arī DRS neatteiks dzemdētājai konsultāciju, vai dzemdības būs akūtas vai nē.

Pēc 27. jūlija DRS Dzemdību nodaļa atsāks darbu ierastajā režīmā. Tiks pieņemtas visas grūtnieces, tikai pēcdzemdību palātas pagaidām atradīsies bijušajās Dzemdību nodaļas telpās.

DRS valdes loceklis Grigorijs Semjonovs skaidro, ka līdzīgi jautājums ar dzemdētāju novirzīšanu uz citām tuvumā esošajām ārstniecības iestādēm ticis risināts arī gadījumos, kad savulaik dzemdību nodaļas uz laiku tikušas slēgtas tuvējā Preiļu un Jēkabpils slimnīcā.

Izmaiņas attieksies tikai uz dzemdību pakalpojumu. Pārējo medicīnisko profilu pakalpojumus, kas līdz šim bija pieejami Dzemdību nodaļas ēkā, slimnīca turpinās sniegt citās telpās. Ja būvdarbus izdosies pabeigt ātrāk, dzemdību pakalpojuma sniegšana slimnīcā tiks atjaunota ātrāk.

Dzemdību nodaļas ēkas telpu pielāgošanu un inženiertīklu atjaunošanu Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei veiks SIA “Lagron”. Būvdarbu gaitā plānots veikt telpu pārplānošanu, pielāgojot tās Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vajadzībām, atjaunojot inženiertīklus un veicot vienkāršotu iekštelpu kosmētisko remontu.

Telpas pielāgošana un inženiertīklu atjaunošana Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Daugavpils reģionālā slimnīca” kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana un infrastruktūras attīstība”.

Projekta mērķis ir uzlabot Daugavpils reģionālajā slimnīcā kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un attīstīt veselības aprūpes infrastruktūru, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem.