„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+12.9 °C
apmācies

Krāslavas skolās sakārto infrastruktūru un uzlabo mācību vidi

Krāslavas skolās sakārto infrastruktūru un uzlabo mācību vidi.

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Krāslavas Varavīksnes vidusskolā un Krāslavas pamatskolā tiks sakārtota infrastruktūra un uzlabota mācību vide, “Latgales Laiks” noskaidroja Krāslavas novada pašvaldībā.

Remontdarbu gaitā projektā “Krāslavas izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana (Pils ielā 5 un N. Rancāna ielā 4)” Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ēkā N. Rancāna ielā 4 tiks veikti vienkāršoti atjaunošanas darbi 3. stāva gaitenī, četrās sanitārajās telpās un 17 mācību klasēs, tai skaitā tiks izveidots jauns robotikas kabinets. Skolas aktu zāle tiks pārbūvēta par multifunkcionālu telpu mācību semināriem, prezentāciju sniegšanai lielākai auditorijai, izglītojošu mācību priekšmetu izstāžu un lektoriju organizēšanai.

Savukārt Krāslavas pamatskolas ēkā Pils ielā 5 otrajā un trešajā stāvā ir paredzēta vienkāršota atjaunošana trim gaiteņiem un 27 mācību klasēm, tai skaitā divu jaunu informātikas un robotikas kabinetu izveide.

Remontdarbi mācību iestādēs tiks veikti vasaras brīvlaikā. Tiesības tos veikt iepirkuma rezultātā ir ieguvusi SIA “Jēkabpils PMK”.

Atjaunotajās telpās pēc remontdarbu noslēgšanās tiks uzstādītas šī projekta ietvaros iegādātās jaunākās informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtas un ergonomiskas mēbeles.

Projekta mērķis ir modernizēt skolās mācību vidi un nodrošināt viedāku un aizraujošāku ikdienas darbu un mācīšanās procesu.

Projekta “Krāslavas izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana (Pils ielā 5 un N. Rancāna ielā 4)” kopējās attiecināmas izmaksas ir 3 126 601 eiro. Projekts noslēgsies nākamā gada beigās.