„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+11.5 °C
apmācies

Daugavpils novada Naujenes pagastā izveidots kempings

Īstenojot ES struktūrfondu atbalstītu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.--2020. gadam projektu, Daugavpils novada Naujenes pagastā izveidots kempings, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Projekta realizācijas gaitā tika uzbūvētas desmit kempinga tipa mājiņas ar sešām gultasvietām katrā, saimniecības ēka, ierīkota pirts un izveidots dziļurbums. Līdz ar to apmeklētājiem atsevišķajā telpā ir pieejama duša un labierīcības telpas. Uzstādītas arī ūdens atdzelžošanas iekārtas.

Pie mājiņām ir pieejamas terases ar galdiem, grils, atkritumu urnas, kā arī speciāli ierīkotas ugunskuru vietas. Apkārtējā teritorija ir pietiekoši liela un katrs apmeklētājs, kurš ierodas ar auto, var to novietot pie savas kempinga mājas. Tā apmeklētājiem būšot ērtāk, jo lielākā daļa tūristu un atpūtnieku mantu atrodas mašīnā.

Projekta gaitā izveidots arī bērnu spēļu laukums un uzstādīts volejbola tīkls. Ap teritoriju ierīkots iežogojums. Atpūtas vietā tiek piedāvāta iespēja nakšņot arī savās teltīs.

Objekta īstenošanas rezultātā radītas trīs jaunas darba vietas.

Kempings atrodas 600 metru attālumā no Slutišķu sādžas, Daugavas labajā krastā. Tās teritorijā tiek iznomātas tūrisma un makšķernieku laivas, SUP dēļi, kā arī cits ūdens tūrisma inventārs.

Objekta saimnieks Ilmārs Lociks pastāstīja, ka nākotnē tiek plānots ierīkot arī vietas tiem, kas ceļo ar ”mājām uz riteņiem”, jo pašreizējā teritorijā vieta vēl ir. Tāpat ir doma izbūvēt terasi ar skatu uz Daugavu.

Netālu no kempinga atrodas Slutišķu sādža, kas ir ievērojams vecticībnieku zemnieku mājokļu celšanas piemērs, kā arī vienīgā vieta Latvijā, kur var iepazīties ar vecticībnieku garīgās un sadzīves kultūras materiāliem. Kempinga apkaimē atrodas arī Markovas pilskalns ar izziņas taku, Latgales sēta ar brīvdabas estrādi, Naujenes novadpētniecības muzejs, rekonstruētais Juzefovas muižas parks un Vasargelišķu skatu tornis.

Projekta publiskais finansējums ir 52 807 eiro, bet privātais -- 22 631 eiro.

Šī gada 6. augustā pašā Latgales sirdī, Daugavas lokos, ar svinīgu ceremoniju un karoga veidošanu tika atklāts jaunais kempings. Pirmie viesi cienājās ar gardu zupu un neaizmirstamiem skatiem uz Daugavas lokiem, katrs viesis par piemiņu līdzņemšanais saņēma “Latgales dzintaru”.

Pati ideja par kempingu radās Jānim Locikam, jaunajam uzņēmējam, kad tika atrasts aizaudzis lauks, kura attīstībā viņš saskatīja lielu potenciālu. Pastaigājoties pa jau sakārtoto vidi, jautājām kempinga “Daugavas loku” direktoram Andrejam Hrolovičam, kā ideja tika īstenota.

-- Kā jums radās interese par tūrisma jomu?

-- Jau skolas laikā vēlējos piepelnīties, bija grūti atrast darbu Daugavpilī, ņemot vērā, ka biju skolnieks un bez izglītības. Daudzviet, kur iesniedzu savu CV, nesaņēmu atbildi, taču „Art Hub” direktore Iveta Lobanovska un administratore Dace Soikāne man noticēja, un tā sākās mana karjera viesmīlības nozarē. Kopumā es gandrīz 3 gadus strādājis restorānos par viesmīli, bārmeni -- Daugavpilī, Rīgā, Jūrmalā. Ļoti labi zinu, kā pareizi jāuzņem viesi.

-- Kā dzīves ceļi jūs “saveduši” ar kempingu?

-- Pagājušajā vasarā man bija iespēja izbraukt „Daugavas lokus” ar Ilmāra Locika koka plostu. Brauciena laikā uzzināju, ka Ilmāram neatliek laika uzņēmuma sociālajiem tīkliem, sapratu, ka esmu gatavs palīdzēt ar to tikt galā. Tā es vairākus mēnešus attīstīju laivu un plostu nomu „Facebook” platformā, līdz pavasarī man Ilmārs piedāvāja kļūt par viņa dēla Jāņa Locika jaunā kempinga direktoru.

-- Vai ilgi domājāt, līdz piekritāt vadīt uzņēmumu?

-- Šogad absolvēju Latvijas Universitāti un ieguvu bakalaura grādu biznesa vadībā, tāpēc, ilgi nevilcinoties, piekritu vadīt kempingu. Tā arī sākās mans stāsts kempingā, un nu jau svinam atklāšanas svētkus un gaidām pirmos viesus.

-- Kādi ir Latgales tūristi? Kas tam ir vajadzīgs?

-- 90% Latgales tūristi tieši pie mums, kempingā un uz plostiem, ir cilvēki, kuri ir atraduši laiku, lai izrautos no ikdienas rūpēm. Šeit, Daugavas lokos, viņi meklē mierīgu atpūtu skaistā vietā. Tieši tāpēc tika izveidota mūsu miera osta Latgalē. Šogad, protams, aktuāli ir palikt dabā, lai nebūtu daudz cilvēku, kā arī būtu iespēja izolēties. Pie mums katram namiņam ir sava teritorija, tāpēc pagaidām to ir viegli panākt. Jebkuram uzņēmumam galvenais ir piesaistīt klientus.

-- Vai “Covid-19” ietekmējis tūrisma nozari?

-- Šajā krīzes laikā nekas nemainās, vienmēr ir jāturpina piesaistīt klientus. Šogad ir lielāks vietējo tūristu pieplūdums, bet gandrīz nemaz nav ārzemju tūristu. No vienas puses, tas ir labi, jo Latvijā ir tik daudz skaistu vietu, par kurām lielākā daļa valsts iedzīvotāju nemaz nezina. Mūsdienās labākā reklāma ir klientu atsauksmes. Tagad ir ļoti daudz dažādu atpūtas un tūrisma piedāvājumu. Bez gudra mārketinga uzņēmums nevar pastāvēt. Nemitīgi ir jāseko līdzi tendencēm. Svarīgākais ir atrast savu ideālo klientu, izzināt viņa vēlmes. Šādā veidā nodefinēt mērķauditoriju un to piesaistīt. Protams, liela nozīme ir pastāvīgajiem klientiem, kuri atgriežas gadu no gada vai pat vairākas reizes gadā!