„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+11.5 °C
apmācies

Paplašina iedzīvotāju loku, kuri varēs saņemt pašvaldības atbalstu

Paplašina iedzīvotāju loku, kuri varēs saņemt pašvaldības atbalstu.

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti pieņēmuši lēmumu veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par materiālo atbalstu mazaizsargātajām personām, kas paredz paplašināt iedzīvotāju loku, kuri būs tiesīgi saņemt pašvaldības atbalstu.

Ņemot vērā sociālo situāciju un “Covid-19” ietekmi uz iedzīvotāju maksātspēju par mājokli un veselības aprūpi, Daugavpils pašvaldība vēlas atbalstīt ģimenes/personas, kurām nav maznodrošinātās ģimenes statusa un kuru ikmēneša ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā vienai personai nepārsniedz 400 eiro mēnesī, piešķirot atbalstu siltumenerģijas, karstā ūdens un kurināmā izdevumu apmaksai.

Savukārt atsevišķi dzīvojošām personām ar invaliditāti vai atsevišķi dzīvojošām pensijas vecuma personām, ja to ikmēneša ienākumi pēdējos trijos mēnešos nepārsniedz 400 eiro mēnesī, plānots piešķirt atbalstu veselības aprūpei.

Saistošo noteikumu “Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām" grozījumu izpilde tiks nodrošināta Sociālajam dienestam piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros.

Tiek plānots, ka jauno atbalstu saņems aptuveni 1000 ģimenes. Atbalsta izmaksām šogad būs nepieciešami aptuveni 75 000 eiro, tai skaitā: atbalstam siltumenerģijas un karstā ūdens piegādei -- 40 000 eiro, veselības aprūpei -- 30 000 eiro un kurināmā iegādei individuālās apkures nodrošināšanai -- 5000 eiro.