„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+10.1 °C
apmācies

Daugavpils un Liepājas tramvaju maršrutu tīklu attīstībai no ES fondiem piešķirs 20 miljonus eiro

Daugavpils un Liepājas tramvaju maršrutu tīklu attīstībai no ES fondiem piešķirs 20 miljonus eiro

Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) norādīja, ka, turpinot sniegt ES fondu atbalstu tramvaju infrastruktūras tālākai attīstīšanai Daugavpilī un Liepājā, ir izsludināta otrā projektu atlases kārta.

Lai veicinātu pasažieru skaita pieaugumu videi draudzīgā sabiedriskā transportā, Kohēzijas fonda (KF) finansējums -- desmit miljoni eiro katram projektam Daugavpilī un Liepājā -- paredzēts tramvaju maršrutu tīklu tālākai attīstībai, tostarp tramvaju līniju infrastruktūras pārbūvei, ietverot atjaunošanu un pagarināšanu, kā arī jaunu tramvaju līniju infrastruktūras būvniecībai un ritošā sastāva iegādei.

Vienlaikus CFLA norādīja, ka tramvaju infrastruktūras attīstība, ieguldot ES fondu līdzekļus, jau ir sākta ES fondu programmas pirmajā atlases kārtā.

Daugavpilī AS "Daugavpils satiksme" īsteno projektu "Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā", kura īstenošanai no KF piešķirti 13 miljoni eiro. Savukārt Liepājā SIA "Liepājas tramvajs" ar 12,2 miljonu eiro līdzfinansējumu no KF īsteno projektu "Tramvaja līnijas un piegulošās teritorijas kompleksa rekonstrukcija". Tramvaju infrastruktūras attīstības projektus plānots pabeigt 2023. gadā.