„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+11.2 °C
apmācies

Par 745 600 eiro iegādāsies aprīkojumu attālinātajam mācību procesam

Daugavpils domes Finanšu komiteja nolēmusi virzīt apstiprināšanai domes sēdē  jautājumu par aizņēmuma ņemšanu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aprīkojuma iegādei Daugavpils pašvaldības izglītības iestādēm attālinātā mācību procesa nodrošināšanai.

Investīciju projekta „Daugavpils pašvaldības izglītības iestāžu nodrošinājums attālinātajam mācību procesam” mērķis ir attīstīt jaunu pašvaldības pakalpojumu -- pedagogu distancētu darbu ar modernu datortehniku, lai nodrošinātu attālinātu, nepārtrauktu, modernu un mobilu mācību procesu pandēmijas apstākļos, tādējādi samazinot klātienes saskarsmi ārkārtējā situācijā, pārejot uz attālinātu mācību procesu.

Projekta gaitā tiks iegādāts mobils informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aprīkojums ar programmatūru, kuru Daugavpils pašvaldības izglītības iestādes izmantos iespējamā attālinātā mācību procesa nodrošināšanai “Covid-19” pandēmijas apstākļos. Minēto aprīkojumu varēs lietot arī klātienes mācību procesā.

Mobils informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aprīkojums patlaban ir nepieciešams aptuveni 900 Daugavpils pedagogiem. “Covid-19” izplatības rezultātā 2020. gada pavasara sākumā ieviestais attālinātais mācību process periods parādīja, ka ir svarīgi, lai aprīkojums spētu nodrošināt samērā jaudīgu un daudzpusīgu programmu nodrošinājumu, ko šobrīd daudzu pedagogu stacionārajos vai privātajos mājas datoros nav iespējams nodrošināt.

Projekta „Daugavpils pašvaldības izglītības iestāžu nodrošinājums attālinātajam mācību procesam” kopējās izmaksas ir 745 600 eiro, tostarp pašvaldības līdzfinansējums -- 186 400 eiro un aizņēmuma summa -- 559 200 eiro. Datortehnikas iegāde notiks Elektronisko iepirkumu sistēmā saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu.