„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+12.8 °C
apmācies

Sociālā dienesta darbiniekiem nodrošinās veselības apdrošināšanas polises

Sakarā ar pieaugošo „Сovid-19” saslimstības līmeni Daugavpils dome ir pieņēmusi lēmumu nodrošināt veselības apdrošināšanas polises tiem Sociālā dienesta darbiniekiem, kuri pieņem iedzīvotājus un tieši kontaktējas ar klientiem, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Veselības apdrošināšana veicinās Sociālā dienesta darbinieku drošību un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. “Šobrīd ļoti svarīgi atbalstīt darbiniekus, lai šajos sarežģītajos apstākļos motivētu viņus nodrošināt cilvēkiem sociālo aizsardzību, lai darbinieki morāli justos drošāk”, uzsver Daugavpils domes priekšsēdētaja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Saskaņā ar statistikas datiem, Sociālās palīdzības nodaļas darbinieki Klientu apkalpošanas centrā Lāčplēša iela 39, kā arī pieņemšanas punktos Vienības ielā 8, Liepājas,4 un Šaurajā ielā 28 dienā kontaktējas vidēji ar 30 klientiem.

Administrācijas darbinieki un Sociālo pakalpojumu nodaļas darbinieki sociālā darba organizācijas sektoros Vienības ielā 8, Dienas centrā Liepājas ielā 4 un Arhitektu ielā 21 , Mājās aprūpes birojā, sociālajā un nakts patversmē, sociālajā mājā un Ģimenes atbalsta centrā/Grupu dzīvokļos katru dienu kontaktējas ar aptuveni 540 klientiem.

Polises tiks apmaksātas no Sociālā dienesta budžeta.