„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+14.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī atklāta retro automobiļu ekspozīcija “RetroGaraž-D”

Daugavpils pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras piecu gadu jubilejas pasākumu ietvaros 2. novembrī Daugavpilī, Vaļņu ielā 4a, durvis vēra retro automobiļu ekspozīcija “RetroGaraž-D”.

RetroGaraž-D” ir Aleksandra Kašerina veidotā automobiļu un padomju laika lietu kolekcija, kurā centrālā vieta ir atvēlēta dažādām automašīnu “Moskvič” modifikācijām. Iespējams, šī ir lielākā šīs markas automašīnu kolekcija Baltijas valstīs.

Viens no vecākajiem kolekcijas automobiļiem ir ražots 1947. gadā, pēckara periodā, kas ir arī automašīnu markas “Opel” kopija. Kolekcijā ir apskatāma arī automašīna “Volga” un 1937. gadā ražotais “Mercedes” markas automobilis, kas bija arī viena no pirmajām automašīnām kolekcijā.

Aleksandrs Kašerins “Latgales laikam” atzina, ka ar kolekcionēšanu sācis nodarboties jau bērnībā. Līdzīgi kā daudzi, tolaik kolekcionējis markas un atklātnes. Vēlāk aizrāvies arī ar retro automašīnām. Savukārt paziņas pārliecinājuši A. Kašerinu, ka gadiem ilgi vākto kolekciju nu ir laiks parādīt arī publikai.

Straujš kolekcijas eksponātu pieaugums notika laikā, kad kļuva pieejamas ārzemju automašīnas un cilvēki atbrīvojās no vecajiem Padomju Savienībā ražotajiem spēkratiem. Tolaik tas viss nemaksāja lielu naudu un gadījās eksemplāri arī visai labā stāvoklī. Tagad esam noņēmuši visu lieko, notraukuši putekļus eksponātiem un redz, kas rezultātā ir sanācis,” smejas kolekcionārs.

Jaunā ekspozīcija varētu šķist interesanta un izzinoša gan daugavpiliešiem, gan arī pilsētas viesiem. Plašāka informācija par retro automobiļu ekspozīcijas “RetroGaraž-D” atklāšanas pasākumu un pilnu interviju ar kolekcijas veidotāju Aleksandru Kašerinu lasiet “Latgales Laika” 6. novembra numurā.