„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+13.8 °C
apmācies

Saslimušie patversmes iemītnieki un bezpajumtnieki varēs atkopties speciālās telpās

Lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanos sabiedrībā, Daugavpils sociālajā patversmē un Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir atvēlētas speciālas telpas un radīti nosacījumi, lai saslimušie patversmes iemītnieki un bezpajumtnieki varētu atkopties, neapdraudot sabiedrību, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Ārkārtējās situācijas laikā ieviestie ierobežojumi ir vērsti uz to, lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanos sabiedrībā. Īpaša uzmanība šobrīd jāpievērš arī cilvēkiem no sociālā riska grupām, kuri var kļūt par infekcijas avotu specifiskā dzīvesveida dēļ. 

Daugavpils sociālajā patversmē patlaban mitinās 105 cilvēki, vēl aptuveni desmit cilvēki katru dienu izmanto tepat esošās nakts patversmes pakalpojumus. Lai pasargātu viņus no inficēšanās, jau pavasarī viss piektais stāvs tika pārveidots, ierīkojot tajā izolācijas telpas, kur vajadzības gadījumā var ievietot cilvēkus, kam konstatēts “Covid-19”. Viņiem tiek nodrošināta ēdināšana un iespēja pašiem pagatavot ēdienu, kā arī ir pieejamas dušas telpas.

Higiēnas prasību stingra ievērošana  ļauj patversmēm un zupas virtuvei turpināt strādāt ierastajā režīmā. Šobrīd jauni klienti sociālajā patversmē tiek uzņemti tikai ar negatīvām “Covid-19” analīzēm. Ir aizliegts apmeklēt iestādes iemītniekus, kā arī regulāri tiek veiktas klientu un darbinieku veselības pārbaudes.

Speciāls izolators nesen ir izveidots arī Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā.  Šeit tiek ievietoti ar “Covid-19” inficēti cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas, kas pirms tam bija nonākuši detoksikācijas palātā, kur veikta testēšana. Patlaban izolatorā atrodas piecas personas. Bezpajumtniekiem tiek nodrošināta ēdināšana, sanitārā apkope un ir organizēta apsardze, lai viņi patvaļīgi nepamestu telpas un neapdraudētu pārējo pilsētnieku epidemioloģisko drošību.

Lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanos, iedzīvotāji ir aicināti ievērot drošības normas, ieturēt distanci un iespēju robežās izvairīties no personīgajiem kontaktiem. Iestājoties aukstākam laikam, iedzīvotāji ir aicināti būt uzmanīgi arī citam pret citu un, redzot bezpalīdzīgā stāvoklī esošu cilvēku, izsaukt ātro palīdzību vai pašvaldības policijas patruļu un sagaidīt tās ierašanos.