„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+15.1 °C
daži mākoņi

Pērn pašvaldība piešķīrusi dzīvokļus 13 speciālistiem

Turpinot sniegt atbalstu jaunajiem speciālistiem, aizvadītajā gadā Daugavpils pašvaldība izīrējusi viņiem 13 dzīvokļus dažādos pilsētas mikrorajonos, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Daugavpils dome turpina sniegt atbalstu jaunajiem speciālistiem, izīrējot viņiem dzīvojamās telpas dažādos pilsētas mikrorajonos. 2020. gadā pašvaldība piešķīra dzīvokļus 13 speciālistiem. Šādā veidā pie dzīvokļiem tikuši seši medicīnas nozares darbinieki, trīs sporta jomas un diviem kultūras nozares darbinieki. Vēl divi dzīvokļi piešķirti būvinspektoriem.

Tuvākajā laikā jaunajiem speciālistiem pašvaldības piešķirto dzīvokļu skaits varētu ievērojami pieaugt. Saskaņā ar Daugavpils reģionālās slimnīcas un Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas sniegto informāciju, tuvākajos gados dzīvokļi būs nepieciešami 70 šo iestāžu topošajiem darbiniekiem.

Saskaņā ar pašvaldības programmu, ja mediķi vai citu noteikumos fiksētu nozaru (veselība, sociālā aprūpe, sabiedriskā kārtība, valsts drošība, izglītība, kultūra un sports) pārstāvji vēlas strādāt Daugavpilī, tad viņi var izvēlēties sev piemērotu dzīvokli no pašvaldības fonda viņiem ērtā mikrorajonā. Šādā gadījumā pilsētas dome izvēlētajā mājoklī var veikt remontu. Dzīvokļi jaunajiem speciālistiem tiek piešķirti bez mēbelēm un elektroierīcēm.

Paredzams, ka būtisks solis uz priekšu pašvaldības dzīvokļu programmas attīstībā būs daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 7, Ruģeļu mikrorajonā, remonts. Šeit ir plānots sakārtot visus mājas korpusus, atjaunojot visus tehniskos mezglus.

Projekts šo darbu veikšanai jau ir gatavs, ir noteikts arī remontdarbu konkursa uzvarētājs un saņemta atļauja. Pašvaldības līdzfinansējums ir iekļauts pilsētas 2021. gada budžetā.

Patlaban netiek izslēgta arī iespēju, ka pēc mājas Gaismas ielā 7 nodošanas ekspluatācijā atsevišķus dzīvokļus tajā varēs pārdot cilvēkiem, kuri vēlas pārcelties uz Ruģeļu mikrorajonu.

Tāpat šogad pašvaldība plāno nojaukt pamestu ēku 18. novembra ielā 43, lai nākotnē šeit varētu uzbūvēt dzīvojamo māju.