„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+15.1 °C
daži mākoņi

Daugavpils novadā izsludina grantu konkursu jaunajiem uzņēmējiem

Daugavpils novada dome izsludinājusi konkursu par grantu piešķiršanu topošo un jauno uzņēmēju projektiem 2021. gadā, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Konkursa uzvarētāji varēs saņemt līdz pat 4000 eiro sava projekta realizēšanai. Kopējais balvu fonds ir 8000 eiro. 2021. gadā paredzēts atbalstīt ne mazāk kā divus uzņēmēju projektus atkarībā no pieprasītās summas. Uzņēmējam būs jānodrošina savs līdzfinansējums projekta īstenošanai ne mazāk kā desmit procentu apmērā.

Konkursa mērķis ir atbalstīt jaunu uzņēmēju biznesa ideju attīstību, aktīvas ekonomiskās vides veidošanu un uzņēmējdarbības attīstību Daugavpils novada teritorijā. Konkursā atbalstu var saņemt tikai tādi projekti, kurus plānots uzsākt laika posmā no šī gada 1. aprīļa līdz 31. maijam. Grants jāapgūst līdz gada beigām.

Projektu pieteikumi Daugavpils novada domē iesniedzami no 15. februāra līdz 15. martam. Informatīvs seminārs par Daugavpils novada domes grantu konkursu topošo un jauno uzņēmēju projektiem norisināsies 8. februārī pl. 14.00 tiešsaistē -- ZOOM platformā.

Pērn grantu konkursā atbalstu izpelnījās divi biznesa projekti: “KATO – Kaķu mēbeļu ražošana no kartona” un “Fasādes dekoratīvo elementu ražotne”. Pirmā projekta realizācijas rezultātā tiek ražots kaķu nagu asināmais -- zvilnis no kartona. Šim nolūkam ir iegādātas klišejas logotipa drukai un nepieciešamie izejmateriāli, kā arī izstrādāta mājaslapu ar interneta veikalu. Savukārt projektā “Fasādes dekoratīvo elementu ražotne” realizācijas rezultātā Sventes pagastā tiek ražoti dekoratīvie fasādes paneļi un glitēti dekori, kā arī rotājumi no ekstrudēta putuplasta.