„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+17.8 °C
daži mākoņi

Aleksejs Mackevičs: “Mēs strādājam iedzīvotāju labā!”

Aleksejs Mackevičs ir viens no aktīvākajiem un pazīstamākajiem Daugavpils novada domes deputātiem. Cilvēks, kuram uzticas. Viņš strādā iedzīvotāju labā un aizstāv viņu intereses.

-- Daugavpils novada partijai ir ļoti stipra komanda, daudz pieredzējušu politiķu – savas jomas profesionāļu. Kā jauns deputāts (gadu skaita ziņā) jūtas šajā kompānijā?

-- Man ir ļoti paveicies ar komandu! Šiem cilvēkiem ir milzīga pieredze pašvaldības darbā. Pateicoties viņiem, Daugavpils novadā daudz kas izdarīts un sasniegts. Neskatoties uz manu vecumu, arī man ir ko teikt. Vislabāk par to liecina padarītie darbi un mani panākumi. Man vienmēr blakus ir cilvēki, kas atbalsta un kuriem varu palūgt padomu. Izveidojusies intensīva sadarbība ar pagastu pārvalžu vadītājiem. Katrā pagastā ir cilvēki, kuri gatavi nākt man talkā, atbalstīt mūsu idejas un priekšlikumus.

-- Bet vienmēr ir politiķi, kuri gatavi piesavināt citu nopelnus?..

-- Diemžēl tā vienmēr ir bijis un būs. Pirms vēlēšanām uzradīsies daudz “novada glābēju”, kuri kritizēs un solīs gaišu nākotni. Bet kur bija visi tie “glābēji”, kad vajadzēja cīnīties par Biķernieku ceļu? Kur viņi bija, kad vajadzēja aizstāvēt Kalkūnes bērnunamu un Višķu tehnikumu? Protams, kritizēt un solīt ir daudz vieglāk! Kritizē tikai tos, kas reāli strādā. Neļausim viņiem piesavināties mūsu nopelnus! Esmu pārliecināts, ka novada iedzīvotāji atzinīgi novērtē mūsu darbu – notiek sistemātiski infrastruktūras remontdarbi, mēs turpinām asfaltēt ciemu pagalmus un jaunus ceļu posmus. Mūsu komandai izdevās ierīkot ciemu apgaismojumu un izveidot jaunus rotaļu un sporta laukumus. Renovētas gandrīz visas izglītības iestādes, turpmāk skolotājiem tiks nodrošināta veselības apdrošināšana, kā arī atbalstīts mans priekšlikums līdzfinansēt briļļu iegādi pedagogiem. Novadā ir ļoti laba sociālā atbalsta pakete, kuru regulāri uzlabojam.

-- Skatoties uz jums, ļoti gribas, lai enerģisku cilvēku domē būtu vairāk!

-- Nav noslēpums, ka pašvaldībā notiek paaudžu maiņa, un vienmēr tiek gaidīti jauni cilvēki, kuri nāk ar svaigām idejām. Daugavpils novada partijā tādu cilvēku ir daudz. Neskatoties uz vecumu, šie jaunieši ir sava darba profesionāļi. Salienas pagasta pārvaldes vadītāja Svetlana Kursīte, Špoģu vidusskolas direktora vietnieks Jānis Briška, Kalkūnes pagasta jaunatnes lietu speciāliste Natālija Polovaja, kā arī daudzi citi jaunie speciālisti Daugavpils un Ilūkstes novadā jau strādā pašvaldību labā. Kopā ar mūsu pieredzējušajiem kolēģiem mums izdodas realizēt daudz jaunu projektu un aktivitāšu. Un mūsu komandai ir plāni turpināt un pilnveidot uzsākto darbu.

-- Kādas būs prioritātes jaunveidojamajā Augšdaugavas novadā?

-- Atbalstu Ilūkstes novada patstāvību. Man nav skaidri administratīvi teritoriālās reformas mērķi, par ko personīgi daudzkārt diskutēju ar bijušo ministru Juri Pūci. Piekrītu, ka pašvaldībām ir nepieciešamas pārmaiņas. Bet kādi ieguvumi būs, mehāniski apvienojot divus novadus? Manuprāt, vajadzēja sākt ar ko citu. Vispirms vajadzētu atbalstīt un nodrošināt pašvaldībām finanšu līdzekļus infrastruktūras sakārtošanai, atrast optimālu risinājumu izglītības iestāžu tīklam, paredzēt finansējumu reģiona sociālajai jomai un attīstībai. Bet kas notiek šobrīd? Valdība atņem pēdējos finanšu instrumentus, pārdalot nodokļu ieņēmumus. Vai tādu reformu mēs vēlējāmies? Šo valdības lēmumu dēļ Daugavpils un Ilūkstes novada iedzīvotajiem jābūt vienotiem. Tā ir galvenā prioritāte! Mūsu kopīgais uzdevums ir nodrošināt topošā Augšdaugavas novada iedzīvotāju labklājību un sociālās nevienlīdzības mazināšanu. Mans mērķis ir, lai novada iedzīvotājiem būtu pieejami visi nepieciešamie pakalpojumi, lai dzīve kļūtu lētāka un pilnvērtīgāka. Uzņēmējiem un lauksaimniekiem tiktu nodrošināta atbalstoša vide, cilvēkiem būtu pietiekams pašvaldības atbalsts. Izpildot šos nosacījumus, ja cilvēki jutīsies vajadzīgi, viņi nebrauks prom, bet kopā ar pašvaldību piedalīsies topošā novada labklājības celšanā.

Publikācija tapusi sadarbībā ar Alekseju Mackeviču

Komentāri

12.02.2021 14:34
Reālitāte
Pilnīgi piekrītu Elīnas viedoklim! Papildus gribētos atzīmēt, ka nav korekti runāt par to, ka kāds vēlas piesavināt Jūsu "nopelnus", būt par "glābēju". Kādi Jums tam ir pierādījumi? No politiķa ir smieklīgi un neprofesionāli dzirdēt tādus vārdus. Daudzi zina, ka ir medaļas otrā puse.
09.02.2021 10:56
Elīna
Būtu jauki, ja pirmsvēlēšanu materiālus gatavotu informatīvākus, nevis vienkārši slavinošus. Lasītāju būtu cieņpilni informēt, nevis "noskaņot", pat ja pozitīva noskaņošana varētu tikt uzskatīta kā pelnīta. Šāds raksta formāts neizrāda cieņu pret lasītāju.