„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+17.8 °C
daži mākoņi

Daugavpilī var slēpot ne tikai Stropos

Gada sākums priecē iedzīvotājus ar īstu ziemu ar sniegu un salu. Daugavpilī teju katrā mikrorajonā ir kāds noslidināts kalniņš, kur bērni ļaujas ziemas priekiem. Vairākās vietās pilsētā ir ierīkotas arī slēpošanas trases.

Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā informē, ka Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasē ir sagatavota slēpošanas trase lieliem un maziem slēpotājiem. Trase ir pilnībā izgaismota, tādēļ slēpot var gan dienas gaišajās, gan tumšajās stundās. Distanču slēpošanas trase Stropu mežā paredzēta brīvā stila slēpotājiem, tās garums ir 1,1 kilometrs -- kalna aplis, un 2,8 kilometri -- līdzenums. Turklāt slēpot var arī pašā Stropu mežā -- līdz Stropu estrādei ir iebrauktas vairākas trases, ir arī slēpotāju pašu iebrauktas „špūres”. 

Jaunās Forštates mežā ir pieejama 3,4 kilometrus gara slidsoļa, kā arī piecus kilometrus gara veselības taka, kurā regulāri tiek iebraukta klasiskā soļa „špūre”. Dažādās vietās trases ir iebraukuši arī paši slēpošanas entuziasti.

Aktīvās atpūtas cienītāji tiek aicināti būt savstarpēji pieklājīgiem un ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības.