„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. septembris
Trešdiena
Rauls, Rodrigo
+16.3 °C
nedaudz mākoņains

Jēkabpilī veiks apjomīgu ielu apgaismojuma modernizāciju

Jēkabpils pašvaldībā noslēdzies iepirkums, kas pret jauniem energoefektīviem LED gaismekļiem paredz nomainīt 1903 vecās nātrija, dzīvsudraba, metālhalīda spuldzes un kvēlspuldzes.

Jēkabpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka iepirkumā par tiesībām veikt gaismekļu nomaiņu uzvarējusi SIA “RCG Lighthouse”. Paredzēts, ka gaismekļu nomaiņu uzņēmums veiks jau šogad. 

LED gaismekļi būs ar augstu efektivitāti. Katrai ielai ir veikti gaismas aprēķini un izvēlēts atbilstošas jaudas gaismeklis pēc ielu parametriem un ielu klases. Rezultātā tiks uzlabots apgaismojuma vienmērīgums un tā intensitāte, uzlabosies satiksmes drošība, kā arī pilsētas ainaviskais veidols diennakts tumšajā laikā.  

LED gaismekļiem būs iebūvēta dimmēšanas funkcija, ar kuras palīdzību konkrētās diennakts stundās varēs uzstādīt samazinātu gaismas intensitāti, tādējādi vēl vairāk ietaupot elektroenerģiju apgaismojuma nodrošināšanai. Dimmēšanas funkcija nepasliktinās gaismas kvalitāti.

Projekta realizācijas rezultātā tiks nomainīti aptuveni 95% gaismekļu. Veco spuldžu nomaiņa pret energoefektīvo LED apgaismojumu pašvaldībai desmit gados ļaus ietaupīt vairāk nekā 800 000 eiro.

Par uzstādīto jauno apgaismojuma infrastruktūru pašvaldība norēķināsies no ietaupītajiem līdzekļiem.