„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. septembris
Otrdiena
Agris, Agrita
+13.9 °C
apmācies

Notiek bijušās onkoloģijas slimnīcas renovācija

Bijušās onkoloģijas slimnīcas ēkā Siguldas ielā 24, kas tagad ir Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas bilancē, norit energoefektivitātes uzlabošanas darbi: tiek nomainītas durvis un logi, nosiltināts pagrabs un bēniņi, kā arī uzlabota jumta konstrukcija, kam sekos ārsienu siltināšana. Šie darbi, saskaņā ar projektu, jāpabeidz līdz šī gada rudenim.

Atgādinām, ka 2020. gadā šis objekts tika bez maksas nodots Veselības ministrijas pārziņā -- iepriekš tas piederēja Daugavpils domei, kas šeit plānoja izveidot pensionāru apkalpošanas centru, t.i., pansionātu. 2016. gadā šim mērķim tika iztērēti 350 tūkstoši eiro (izpirkšana no Daugavpils reģionālās slimnīcas), taču tad pašvaldībā saprata, ka tālākai pārbūvei nav naudas. Turklāt šim nolūkam nebija arī piemērotu Eiropas fondu programmu. Lai ēka nebojātos un tiktu apkurināta, tika nolemts to bez atlīdzības nodot valsts struktūrai. Tajā pašā laikā situācija ar brīvām vietām pilsētas pansionātā joprojām ir sarežģīta.

Ēkas siltināšana Siguldas ielā 24 ir saistīta ar plānu Aknīstes psihoneiroloģisko slimnīcu pievienot Daugavpilij. Tam tika atrasti līdzekļi gan Eiropas Reģionālās attīstības fondā, gan valsts budžetā -- darbu kopējās izmaksas ir 1 257 887 eiro.