„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. septembris
Otrdiena
Agris, Agrita
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Iestājoties sausākam laikam, aktualizējusies kūlas dedzināšanas problēma

Iestājoties sausam laikam, Daugavpilī aizvien biežāk tiek konstatēti kūlas ugunsgrēki. Bieži vien par iemeslu šādiem ugunsgrēkiem kļūst cilvēku neapzinīga rīcība, nomests izsmēķis vai arī bērnu rotaļas ar uguni.

Par aculiecinieku vienam no šādiem ugunsgrēkiem Odu ielas apkaimē dzelzceļa līnijas tuvumā nedēļas nogalē, svētdien ap pl. 15, kļuva arī „Latgales Laika” reportieris. Šoreiz viss beidzās salīdzinoši labi. Notikuma vietā operatīvi ieradās divas Valsts policijas ekipāžas un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde, kas ātri apslāpēja uguns liesmas.

Degošās kūlas tuvumā tika manīti arī bērni. Vai viņi, rotaļājoties ar atklātu uguni, bija aizdedzinājuši sauso zāli, vai arī uz degšanas vietu bija devušies ziņkārības vadīti, to lai skaidro atbildīgo dienestu darbinieki.

Taču vecākiem ir īstais laiks atgādināt bērniem, ka sausās zāles dedzināšana vai atrašanās liesmu tuvumā var beigties bēdīgi. Ir bijuši gadījumi, kad degošas kūlas izraisītos ugunsgrēkos ir nodegušas dzīvojamās mājas un gājuši bojā cilvēki.

Par sausās zāles dedzināšanu ir paredzēta arī administratīvā atbildība. Savukārt visbēdīgākais iznākums var būt, ja no dzirksteles aizdegas bērna virsdrēbes, kas mūsdienās bieži vien tiek ražotas no sintētiskajiem materiāliem, kas ātri un labi deg.

Kopš gada sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta saņemto izsaukumu skaits uz kūlas ugunsgrēkiem ir pārsniedzis simtu. Visvairāk -- 43 šādi izsaukumi ir bijuši aizvadītās nedēļas nogalē, „Latgales Laiku” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā svētdien tika saņemti 208 izsaukumi -- 102 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 43 bija kūlas ugunsgrēki, 69 -- uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.