„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. septembris
Pirmdiena
Vanda, Veneranda, Venija
+18.7 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī pieaugs pasažieru pārvadāšanas tarifs

Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti apstiprinājuši jaunos pasažieru un bagāžas pārvadāšanas tarifus AS “Daugavpils satiksme” sabiedriskajā transportā, paredzot atvieglojumus vairākām iedzīvotāju kategorijām.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka šādu lēmumu nācies pieņemt sakarā ar pašreizējo ekonomisko situāciju un energoresursu cenu pieaugumu. Lai saglabātu sabiedriskā transporta pieejamību pilsētā, pašvaldības AS “Daugavpils satiksme” ir spiesta īstenot pasākumus uzņēmuma darba optimizēšanai.

Viena pasažiera pārvadāšanas pašizmaksa pilsētas sabiedriskajā transportā 2021. gadā bija 1,21 eiro. Patlaban pašizmaksa ir pieaugusi līdz 1,50 eiro. Sabiedriskā transporta tarifi Daugavpilī nav mainīti kopš 2018. gada un patlaban ir vieni no zemākajiem valstī.

Lai optimizētu uzņēmuma darbu, nolemts paaugstināt pasažieru pārvadāšanas tarifu un optimizēt AS “Daugavpils satiksme” pilsētas sabiedriskā transporta reisus.

Vienreizējā braukšanas maksa vienam braucienam būs 70 centi. Tikpat izmaksās arī dzīvnieku un bagāžas -- izmērs no 60x40x20 cm līdz 100x60x30 centimetriem -- pārvadāšana.

Sabiedriskā transporta mēnešbiļete visos maršrutos visām mēneša dienām maksās 40 eiro, bet visām mēneša darba dienām -- 30 eiro.

Jaunais pasažieru un bagāžas pārvadāšanas tarifs stāsies spēkā no 1. jūnija.

Līdz ar jaunajiem pasažieru pārvadāšanas tarifiem no 1. jūnija spēkā stāsies arī grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils pilsētas pašvaldības sabiedriska transporta maršrutu tīklā.

Pensionāri pilsētas sabiedriskā transporta izmantošanā varēs saņemt 50 eiro centu atlaidi no braukšanas maksas.

Savukārt personām, kuras saņem ilgstošo sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā, vienā no sabiedriskā transporta veidiem saņems braukšanas maksas atvieglojums 100 % apmērā no biļetes cenas.

No braukšanas maksas pilsētas sabiedriskajā transportā būs atbrīvot arī divi daudzbērnu ģimenes locekļi, politiski represētas personas, 1991. gada barikāžu dalībnieki, vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie, pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo profesionālās izglītības iestāžu izglītojamie, kā arī bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni.

Savukārt braukšanas maksas atvieglojumi brīvdienās un svētku dienās no 1. jūnija tiek atcelti.

Katru gadu no Daugavpils pašvaldības budžeta PAS “Daugavpils satiksme” tiek kompensēti finanšu līdzekļi par zaudējumiem un braukšanas atvieglojumiem gandrīz sešu miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar AS “Daugavpils satiksme” speciālistu aplēsēm, braukšanas maksas tarifa paaugstināšana ļaus ieekonomēt 288 346 eiro, braukšanas maksas 0,20 eiro ieviešana pensijas vecuma personām -- 380 891 eiro, atvieglojumu atcelšana brīvdienās un svētku dienās -- ap 65 622 eiro. Savukārt plānotā maršruta tīkla optimizācija ļaus samazināt pašvaldības kompensāciju par 380 638 eiro. Kopējā ekonomija šogad varētu pārsniegt vienu miljonu eiro.