„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. septembris
Pirmdiena
Vanda, Veneranda, Venija
+8.9 °C
nedaudz mākoņains

Populārākās ēteriskās eļļas

Apmaksāta informācija

Ēteriskās eļļas pēdējo gadu laikā ir kļuvušas ļoti populāras un pieprasītas. To lieliskās īpašības var uzlabot cilvēka dzīves kvalitāti, tikai jāprot atrast piemērotākās eļļas katrai situācijai. Ja vēlaties izmēģināt ēterisko eļļu maģiskās īpašības uz savas ādas, tad ir iespējams meklēt arī zinoša speciālista konsultāciju, kas sniegs Jums ieskatu ēterisko eļļu pasaulē.

Neskatoties uz to, ka ēteriskās eļļas un to lietošana ir popularizējusies pēdējo gadu laikā, ēteriskās eļļas nav jaunums, bet gan lietotas jau gadsimtiem ilgi. Ēteriskās eļļas piedāvā ļoti daudzi ražotāji, bet jāpatur prātā, ka tikai augstas kvalitātes ēteriskās eļļas var attaisnot Jūsu cerības.

Ēterisko eļļu top 3

Tējas koka ēteriskā eļļa ir labs antiseptisks līdzeklis, kam piemīt arī pretvīrusu un pretiekaisuma iedarbība. Šī eļļa var būt arī labs palīgs brūču sadzīšanas procesā. Nepieciešamības gadījumā tējas koka ēterisko eļļu var lietot tieši uz ādas. Jāsaka gan, ka katrai eļļai var būt arī savi lietošanas priekšnoteikumi. Ne visas ēteriskās eļļas, piemēram, var lietot bērni, bet tējas koka eļļu nepieciešamības gadījumā var lietot jau no 6 mēnešu vecuma. 

Mūsdienās tējas koka ēteriskā eļļa bieži tiek lietota zobārstniecībā, parfimērijā un ķīmiskajā rūpniecībā.  Piemēram, ja sajūtat kaut nelielas saaukstēšanās pazīmes, bet ir ieteicams ar tējas koka ēterisko eļļu ierīvēt pēdas, lai aktvizētu imunsistēmu.

Daudziem cilvēkiem ir stresains un steidzīgs ikdienas ritms, kas līdz ar to var radīt virkni dažādu problēmu. Sākot no galvassāpēm, līdz pat bezmiegam. Šādos brīžos lieliski, ja pa rokai ir lavandas ēteriskā eļļa, kas palīdzēs iemigt, mazinās stresu un trauksmi. Var mazināt arī galvassāpēs, ko radījis stress. Var teikt, ka šī ir gluži vai ēterisko eļļu klasika, kas vienmēr būtu jātur rokas stiepiena attālumā. Arī lavandas ēterisko eļļu var lietot visas vecuma grupas.

Ja Jūs nomoka galvassāpēs, tad pāris pilienus lavandas ēteriskās eļļas iemasējiet sev pierē, deniņos, kakla muguras daļā un plecos. Pēc brīža galvas sāpēm būtu jāsamazinās vai pat jāpāriet.

Eikalipta ēteriskā eļļa noderēs, ja Jums ir jāārstē aizlikts deguns vai galvassāpēs, kas radušās no aizliktā deguna. Eikalipta aromāta ieelpošana var palīdzēt mazināt iesnas un galvassāpes. Eikalipta eļļai ir viegls un patīkams svaigums. Eikalipta pozitīvo ietekmi uz visu respiratoru sistēmu novērtēs ikviens, kurš cenšas atbrīvoties no aizlikta deguna. Dodoties pie dabas eikalipta eļļa var palīdzēt atvairīt odus un ērces.

Kā lietot ēteriskās eļļas?

Pirms konkrētas ēteriskas eļļas iegādes būtu jāiepazīstas ar nosacījumiem, kā konkrēto eļļu lietot. Ir stiprākas un ir vājākas ēteriskās eļļas. Rakstā minētās ēteriskās eļļas var lietot uz ādas, bet ir virkne citu ēterisko eļļu, kuras ieteicams lietot tikai difuzorā jeb aromatizētāja. Lietojot ēteriskās eļļas difuzorā, lieliski tiek mitrināts gaiss, kas ir īpaši aktuāli un svarīgi apkures sezonas laikā.

Kā arī dodoties vannā ūdenim var pievienot dažus pilienus kādas ēteriskās eļļas, kas paredzēta relaksācijai. Vai arī ēteriskā eļļa var būt lielisks papildinājums masāžas eļļai.

Ēterisko eļļu pasaule ir ļoti liela un plaša. Sākumā iespējams tajā var būt pat sarežģīti orientēties. Ieteicams vispirms izvēlēties drošu ēterisko eļļu pārdevēju vai izplatītāju, piemēram, tirdzniecības centrā internetā 220.lv atradīsiet plašu buķeti visdažādākās ēteriskās eļļas katrai dzīves situācijai, lai Jūs varētu dzīvot vēl mierīgāku, harmoniskāku un mierpilnāku dzīvi katru dienu.