„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. septembris
Svētdiena
Maigurs, Mārica, Māris
+12.6 °C
apmācies

Ko iegādāties no kosmētikas topošajam rudenim?

Apmaksāta informācija

Pēc vasaras jūtamies enerģiskas un gatavas rudenim. Mūsu organism ar dabas veltēm ir uzņēmis vitamīnus, minerālvielas un vērtīgos enzīmus. Daudzveidīgās aktivitātēs svaigā gaisā esam stiprinājušas mūsu imunitāti un aktivizējušas vielmaiņa. Tomēr jāņem vērā, ka mūsu āda vasaras izskaņā nav pašā labākajā stāvoklī. UV staru ietekmē tās tonis ir mainījies un kļuvis nevienmērīgs. Saulei pakļautās ādas zonās – uz sejas, kakla, dekoltē un plaukstu ādas, iespējams parādījušies pigmentācijas plankumi. Ādas ragvielas slānis ir sabiezējis, un šūnām ir vājāka caurlaidība. Karstais gaiss un saule ir pastiprinājuši mitruma zudumu ādā, kas savukārt veicinājis jaunu grumbiņu rašanos.

Kura no mums gribētu samierināties ar šīm ādas izmaiņām, ja iespējams tās novērst?

Tāpēc vasaras izskaņā tik svarīgi parūpēties par savu ādu un sniegt tai nelielu atelpu un saudzīgu kopšanu.

Ādas atjaunošanas kursu vajadzētu sākt ar attīrošu procedūru – pīlingu, izmantojot dabīgās skābes. Pīlings, kā zināms,

  • atbrīvo no atmirušajām ādas šūnām, kas uzkrājas uz sejas ādas;
  • paātrina ādas reģenerēšanos un jaunu ādas šūnu veidošanos;
  • atver ādas poras un veicina sejas serumu, masku un sejas krēmu uzsūkšanos.

Ja nevēlaties dārgas salonu procedūras, izmēģiniet pīlingu mājas apstākļiem, kas sniegs tikpat labus rezultātus. Vislabāk iegādāties viena ražotāja vairākus produktus, kam ir līdzīgs ķīmiskais sastāvs, un tie paredzēti secīgai lietošanai. Plašākam lietotāju lokam mazāk zināms inovatīvas kosmētikas ražotājs The Ordinary, kas piedāvā zinātnē un klīniskos pētījumos balstītus kosmetoloģiskus produktus ar ļoti labu efektivitāti, kas iegādājami par demokrātisku cenu.

Pīlinga sejas produkts The Ordinary AHA + BHA paredzēts saudzīgai ādas ragvielas kārtas noņemšanai. Līdzeklis jālieto ne vairāk kā 2 reizes nedēļā vakaros uz sausas un nebojātas ādas. Pateicoties Alfa hidroksi skābēm (AHR), līdzeklis 10 minūšu laikā pilingē ādu. Āda kļūst gludāka un gaišāka. Pīlings satur arī Beta hidroksi skābes (BHR), kas attīra aizsērējušās poras. 

Pēc pīlinga ir laiks ādu mitrināt un pabarot ar vitamīnu maskām,  kā arī  lietot serumus ādas problemātiskām zonām. 

Agrā rudens periodā ideāls ir C vitamīns, kas pabalina ādas pigmentācijas plankumus un darbojas kā antioksidants. Pazīstamā ražotāja Bioderma sejas serumu Bioderma Pigmentbio C-Concentrate paredzēts katru vakaru uzklāt uz tīras sejas ādas. Sejas serums mazina pigmenta plankumus un atjauno ādas dabisko mirdzumu. Sastāvā esošie E un C vitamīni aizsargā ādu no pigmenta plankumu parādīšanās, bet gadījumos, kad plankumi jau radušies, tos samazina. Rezultātā ādas tekstūra kļūst gludāka un tiek atjaunots ādas dabiskais mirdzums.

Kad sejas āda ir atjaunota un attīrīta, tā ir gatava ikdienas rudens skaistumkopšanas rituāliem. Rudenī ādai svarīgākais ir mitrināšana, barošana un aizsargāšana.

Papildus aizsardzība no mainīgiem laika apstākļiem ir barojoši krēmi. Rudenī kosmetologi iesaka ādu dienā barot, bet pa naktī mitrināt. Barojošu krēmu sastāvā ir dažādas taukvielas, tie ir blīvākas konsistences un uzlabo lipīda slāņa (tauku slāņa) aizsargfunkcijas. Šis slānis ļauj saglabāt ādā optimālu mitruma līmeni, aizsargā to no ārējās iedarbības, kas ir lietus, vējš, temperatūras svārstības. 
Savukārt mitrināšanu ieteicams veikt vakarā, pirms gulētiešanas. Tām dāmām, kas vēlas atgūt un saglabāt ādas jauneklību, iesakām izvēlēties kādu produktu no franču zīmola Filorga pretnovecošanās ādas kopšanas līdzekļu sortimenta. Medi-Cosmetique līnijas produkti, kas kopš 2007. gada tiek piedāvāti plašam patērētāju lokam, ir vieni no populārākajiem. 

220.lv zināmu kosmētikas zīmolu produkti vienmēr būs par vislabākajām cenām.  Palutiniet savu sejas ādu un palīdziet tai izskatīties mirdzošai un atjaunotai!