„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 21. septembris
Sestdiena
Mariss, Matīss, Modris
+19.1 °C
daļēji mākoņains

Vai kāds ir laimējis loterijā vairāk nekā vienu reizi?

Apmaksāta informācija

Lielākā daļa cilvēku ir runājuši ar ģimeni un draugiem par to, ko darītu, ja laimētu loterijā, un ir izdomājuši tādus plānus kā, piemēram, nopirkt salu kādā tālā vietā un ļaut visiem tur palikt vai arī no tā brīža ceļot tikai ar pirmo klasi. Tomēr cik daudz cilvēku ir plānojuši iegādāties vēl vienu loterijas biļeti? Vai varbūt totalizators ir tas kam šie laimīgi cilvēki pievērsīsies turpmāk?

Mēs šeit nerunājam par maziem laimestiem. Daudzi no mums, protams, neatteiktos no simts tūkstošiem, bet tā nav nauda, kas ļautu pamest darbu, nopirkt savu salu un dzīvot no procentiem, ko rada ieguldījumi.

Britu pāris, kas divreiz laimēja 1 miljonu mārciņu

Ikviens, kurš kādreiz ir spēlējis loterijā, zina, ka vinnēt lielu laimestu ir praktiski neiespējami. Kad EuroMillions ieviesa izlozi par 1 miljonu sterliņu mārciņu Apvienotās Karalistes spēlētājiem, daudzi cilvēki domāja, ka viņi varētu laimēt vismaz šo summu, lai gan bija maz ticams, ka viņiem izdosies vinnēt lielo džekpotu, par kuru regulāri cīnās spēlētāji no visas Eiropas.

Deivids un Keitlīna Longi

Tāpēc iedomājieties, kā būtu bijis būt Deividam un Katlēnai Longiem, kuri 2013. gadā EuroMillions loterijā laimēja 1 miljonu mārciņu un pēc diviem gadiem to izdarīja vēlreiz. Pirmo laimestu pāris ieguva īpašas akcijas laikā, kad Camelot piedāvāja simts 1 miljona sterliņu mārciņu balvas. Otrais laimests tika iegūts pēc tam, kad viņš preses kioska logā ieraudzīja reklāmu, kurā tika piedāvātas desmit 1 miljona sterliņu mārciņu balvas, kā arī augstākās klases Jaguar automašīna, un nolēma, ka viņš varētu arī pamēģināt, un nopirka piecas līnijas.

Nākamajā dienā pēc izlozes, kad Longa kungs apsēdās, lai pārbaudītu biļetes, viņš saprata, ka viņam ir vēl viena biļete ar laimējušo izlozes līniju, un pasauca sievu, lai to pārbaudītu. Kad viņa izlasīja laimestu ciparus, viņa teica vīram: "Tu teici, ka darīsi to vēlreiz, un tu to esi izdarījis!". Camelot pārstāvis teica, ka uzņēmums ir pieradis pie tā, ka cilvēki ir šokēti par to, ka ir laimējuši vienu reizi, tāpēc Longiem bija "vēl vairāk šokējoši", ka viņi laimēja otro reizi. Longa kungs apstiprināja, ka pārim bija nepieciešams vēl ilgāks laiks, lai izjustu otro 1 miljona mārciņu laimestu.

Pāris, kas spēlēja ar izredzēm, lai laimētu 27 miljonus ASV dolāru

Mārdža un Džerijs Selbiji

Mārdžai un Džerijam Selbijiem Mičiganā piederēja "ballīšu veikals", kurā varēja iegādāties loterijas biļetes, un, vērojot, kā to dara citi, Džerijs noskaidroja, ka vienā konkrētā spēlē var izmainīt izredzes savā labā, ja iztērē simtiem tūkstošu dolāru, pērkot biļetes, kad balvas ir uzkrājušās noteiktā veidā.

Džerijs sāka to darīt viens pats, bet, kad viņš par to atklāja Mārdžai un bija laimējis dažus tūkstošus dolāru, viņi sāka to darīt kopā. Galu galā Mičiganas spēle tika slēgta, bet Masačūsetsā bija vēl viena, kas darbojās līdzīgā veidā, tāpēc viņi sāka braukt divpadsmit stundu braucienu uz šo štatu, lai tur spēlētu. Viņi piesaistīja investorus un sāka spēlēt katru dienu nedēļām ilgi.

Stāsts drīz vien piesaistīja laikraksta Boston Globe Spotlight komandas uzmanību, kas bija atklājusi bērnu seksuālās izmantošanas skandālus katoļu baznīcā, un viņi par to uzrakstīja reportāžu, kas galu galā noveda pie spēles slēgšanas. Līdz tam Selbiji bija spēlējuši piecdesmit piecas nedēļas pēc kārtas un nopelnījuši aptuveni 27 miljonus ASV dolāru, no kuriem mājās atveda tikai nedaudz mazāk kā 8 miljonus ASV dolāru neto. Viņu darbībā nebija nekā nelikumīga, taču kaut kā tas nešķita pareizi.

Pensionēta militārpersona divreiz vinnē miljonus

Mēs nesakām, ka, ja vēlaties vairākas reizes laimēt loterijā, Jums vajadzētu pārcelties uz Ameriku, taču ir interesanti, ka lielākā daļa laimestu stāstu nāk no Amerikas.

Ernests Pullens

Septiņdesmit septiņu gadu vecumā pensionētais militārists 2010. gada jūnijā nopirka sev "100 miljonu dolāru blokbustera" spēles nokasāmo loterijas biļeti. Viņam paveicās, kas nozīmē, ka viņš mājās saņēma 700 000 dolāru pēc nodokļu nomaksas.

Trīs mēnešus vēlāk viņš nolēma iegādāties "Mega MONO¬POLY" biļeti, lai iegūtu vēl vienu lielu laimestu - 2 miljonus ASV dolāru lielu balvu. Arī šoreiz Pullens nolēma izmantot vienreizēju maksājumu, un šoreiz viņam tika izmaksāti 1,3 miljoni ASV dolāru pēc nodokļu nomaksas. Viņš nolēma izmantot šo naudu, lai izremontētu savu māju. Misūri štata loterijas amatpersonas paziņoja, ka viņš ir pirmā persona, kas laimējusi miljonu dolāru balvas vairāk nekā vienu reizi štata vēsturē.