„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.5 °C
daļēji mākoņains

Kristus ir augšāmcēlies!

Publicitātes bildes

Tie ir vissvarīgākie vārdi, kas tika izteikti cilvēku valodā! Tā ir vissvarīgākā un vislabākā cerības vēsts, kas jebkad tika paziņota cilvēkam! Jo visiem, kuri tic Kristus augšāmcelšanās noslēpumam, Viņš atver ceļu uzvarai pār grēku, nāvi un sātanu. Augšāmcelšanās dienā Jēzus deva saviem mācekļiem trīs dāvanas – mieru, Svēto Garu un godājamās brūces.

Pirmkārt, Jēzus dāvāja mācekļiem mieru. Viņi bija ieslēgušies ne tikai mājā aiz bailēm no jūdiem, bet arī savos sirdsapziņas pārmetumos, jo bija atstājuši un nolieguši Kristu. Viņus pārņēma bailes un mocīja nemiers. Augšāmcēlies Jēzus ienāca Pēdējo vakariņu telpā caur aizslēgtām durvīm un, nostājies mācekļu vidū, sacīja: “Miers jums!” Viņš nenostājās kaut kur nomaļus, bet gan pašā vidū. Tas nozīmē, ka tikai tad, kad Dievs ir mūsu dzīves centrā, ir patiess miers sirdī.

Otrkārt, Jēzus deva mācekļiem Svēto Garu grēku piedošanai. Viens no galvenajiem Svētā Gara uzdevumiem ir pārliecināt mūs par grēku, jo mūsu problēma ir tā, ka cīnāmies ar ļaunuma sekām, bet nelabojam cēloņus. Ļaunums, grēks, egoisms, mantkārība rodas cilvēka sirdī, kas, attālinoties no Dieva, par katru cenu meklē tikai savu labumu. Pasaule var mainīties tad, kad mēs ļausim Svētajam Garam darboties mūsu dzīvē un mainīt mūsu sirdis.

Treškārt, augšāmcēlies Jēzus mācekļiem parādīja rokas un sānu, parādīja savas brūces – parādīja Dieva žēlsirdību. Jo, neraugoties uz mūsu vājumu, grēcīgumu, ļaunumu, Dievs mūs mīl, piedod un svētdara. Svētais Antonijs no Padujas šo augšāmcēlušā Jēzus tikšanos ar mācekļiem saista ar pravieša Isaja vārdiem: “Redzi, sev delnās tavu vārdu Es esmu iegriezis” (Is 49,16). Pamatojoties uz šo domu, svētais Antonijs norāda, ka, lai kaut ko uzrakstītu, mums ir vajadzīgs papīrs, tinte un pildspalva. Lai neaizmirstu par mums, Dievs sev delnās raksta katra cilvēka vārdu. Papīrs ir Jēzus delnas, tinte ir Viņa asinis, bet pildspalva – naglas. Tikai tad mēs varēsim dot pasaulei kaut ko jaunu, ja vispirms paši pieņemsim Dieva dāvāto mieru, piedošanu un žēlsirdību.

Dārgie draugi, sirsnīgi sveicu Jūs šajos līksmajos Kristus augšāmcelšanās svētkos, saku lielu paldies par Jūsu kalpošanu, atbalstu, ticību, lūgšanām un novēlu, lai mēs ikdienā meklētu To, kurš ir augšā, kur dzīvais Kristus sēž pie Tēva labās rokas!

Priesteris Andris Ševels MIC, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.