„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+11.8 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī un Augšdaugavas novadā sākusies tūrisma sezona

Jevgenijs Ratkovs

Daugavpilī sākās jaunā tūrisma sezona. No rīta Rotko muzeja konferenču zālē pulcējās tūrisma jomas pārstāvji no visas Latgales, kuri uzmanīgi noklausījās informāciju par to, ar kādiem pasākumiem pilsēta šogad ir gatava pārsteigt. Pēc tam klātesošie devās ekskursijā uz Daugavpils populārākajiem objektiem.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta Tūrisma nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Līga Rudzīte-Besakirska pastāstīja laikrakstam „Latgales Laiks”, ka šogad pilsētā ieplānoti daudzi dažādi pasākumi, gan tradicionāli, piemēram, pilsētas svētki, gan jauni.

Dažādi pasākumi Daugavpilī ir tas, ar ko mēs piesaistām uzmanību pilsētai. Manuprāt, to nekad nevar būt par daudz, un jo vairāk tie atšķiras cits no cita, jo labāk. Piemēram, kādam patīk pastaigas, kādam -- festivāli, ir tādi, kas dod priekšroku skaistiem ģimenes svētkiem. Un mūsu pilsētā tas viss tiek piedāvāts. Tajā pašā laikā mums ir ļoti svarīgi piesaistīt viesus ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos -- ziemā, pavasarī, rudenī,” sacīja L. Rudzīte-Besakirska.

Pēc mēneša Daugavpils svinēs savu nu jau 749. dzimšanas dienu. Un, protams, šajās dienās ieplānoti daudzi un dažādi pasākumi. “Mēs rīkosim tūrisma ielu, kurā Daugavpils iedzīvotājus un viesus ar atpūtas iespējām varēs iepazīstināt kolēģi no citām Baltijas valstīm, kā arī no daudzām Latvijas pilsētām. Protams, visi ar nepacietību gaida svētku koncertus, pašmāju un ārzemju zvaigžņu uzstāšanos un daudz ko citu,” turpināja Tūrisma nodaļas ​​pienākumu izpildītāja.

Šogad Daugavpils pievienojās garajam pārgājienu maršrutam “Ezertaka”. Latgales Tūrisma asociācija šādus maršrutus organizē katru nedēļas nogali dažādās mūsu reģiona pilsētās. Daugavpils daļa ir 21 kilometrs. 10. augustā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja doties pa šo maršrutu, kas sāksies Lielā Stropa ezera pludmalē un beigsies pie Sventes tilta, kur sākas Augšdaugavas novada izveidotais maršruts.

Turklāt jaunajā sezonā notiks tradicionālais „Streetfood” festivāls, orientēšanās rallijs un daudzi citi pasākumi.

Par plānotajiem pasākumiem Augšdaugavas novadā laikrakstam „Latgales Laiks” pavēstīja Augšdaugavas novada pašvaldības iestādes “TAKA” direktors Rolands Gradkovskis”.

R. Gradkovskis informēja, ka arī novads ir gatavs jaunajai sezonai un tajā ieplānoti daudzi interesanti pasākumi.

Šogad esam ieplānojuši daudzus tradicionālos pasākumus, taču, tāpat kā līdz šim, ikreiz pārsteigsim viesus un vietējos iedzīvotājus ar jauniem scenārijiem. Šogad arī mūsu „Lielais plosts” norisināsies nedaudz citādāk, -- beidzot brauksim ar plostiem, nevis tikai laivās, kā pēdējos gados. Būs arī Tūrisma triatlons, kuru šoreiz no tradicionālajām vietām esam pārcēluši uz Višķiem. Jauna tēma būs arī Līgo svētkos -- šoreiz visu iemīļotais kolhoza priekšsēdētājs Kazimirs Adamovičs nolems izmēģināt savus spēkus mūziķa lomā. Gatavojam daudz dažādu pasākumu arī novada pagastos. Šogad rīkosim Ilūkstes pilsētas svētkus. Notikumu ziņā šis mums būs ļoti darbīgs gads,” pastāstīja R. Gradkovskis.

Tiesa, jaunu objektu atklāšana Augšdaugavas novadā šogad nav paredzēta, taču šeit ir daudz vietu, kur daudzi no mums vēl nav bijuši. Viens no šādiem objektiem -- Pirmā pasaules kara muzejs Medumu pagastā -- sāka darbu apmēram pirms gada. Tas jau ir iemantojis lielu popularitāti -- sešu mēnešu laikā to apmeklējuši divi tūkstoši cilvēku. Apmeklētāju atsauksmes par muzeju bija ļoti pozitīvas. Pēc Rolanda Gradkovska teiktā, pēc šī objekta apmeklējuma daudzi cilvēki to pamet ar asarām acīs.

Plašāka informācija par visiem Daugavpils un Augšdaugavas novada piedāvātajiem pasākumiem atrodama abu pašvaldību mājaslapā: www.daugavpils.lv, kā arī www.augsdaugavasnovads.lv.