„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. oktobris
Piektdiena
Erlends, Lūkass, Rolanda, Rolands, Ronalds
+2.3 °C
skaidrs laiks

Daugavpiliete Ilona Bagele uzstājās Rīgas pilī

Publicitātes bildes

4. maijā Latvijā svinēja Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34. gadadienu. Šajā dienā svinības notika visā valstī. Brīnišķīgs svētku noslēgums bija koncerts, kas notika Valsts prezidenta rezidencē -- Rīgas pilī. Šī pasākuma viesi bija Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, bijušie Latvijas prezidenti Valdis Zatlers, Raimonds Vējonis un Egils Levits, 4. maija Deklarācijas kluba dalībnieki, Latvijas iedzīvotāji no dažādām mūsu valsts pilsētām, tie, kas nenobijās un pirms 34 gadiem balsoja “PAR” Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Ar savu koncertu viņus priecēja prezidenta uzaicinātā operas dīva, daugavpiliete Ilona Bagele un džeza orķestris „Mirāža”.

Tradīcija aicināt uz svētkiem talantīgus Latvijas māksliniekus pastāvēja jau sen, taču pēc tam nogrima aizmirstībā. Savukārt pagājušajā gadā to atjaunoja jaunievēlētais prezidents Edgars Rinkēvičs. Pirmajā reizē viņš uz Rīgas pili aicināja maestro Raimondu Paulu un Jaunā Rīgas teātra aktieri Andri Keišu, bet otrreiz – operas dīvu, daugavpilieti Ilonu Bageli, dziedātāju, kuras balss jau sen sajūsmina klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Arī šoreiz Ilona iepriecināja klātesošos ar populārām kompozīcijām, un koncerta noslēgumā publika cēlās kājās, aplaudējot dīvai un pateicoties par brīnišķīgo vakaru.

“Pirms aptuveni diviem mēnešiem man piezvanīja no Valsts prezidenta kancelejas un uzaicināja nodziedāt savu solokoncertu Rīgas pilī. Protams, šis uzaicinājums man bija pārsteigums. Uzstāties šādos svētkos un tādas publikas priekšā ir liels gods,” Ilona Bagele pauda emocijās laikrakstam “Latgales Laiks”.

Viņa uzstājās kopā ar talantīgajiem džeza orķestra „Mirāža” mūziķiem. Tas ir ļoti slavens kolektīvs, kas ir pazīstams Daugavpils iedzīvotājiem. Gatavojoties koncertam, mūziķi īpaši atlasīja skaņdarbus, kas būtu interesanti publikai, īpaši svētkos. Rezultātā tapa brīnišķīgs koncerts, kurā skanēja arī dziesmas par Latgali.

“Mani bieži asociē ar dziesmu “Latgalei”, kuru arī nodziedāju koncertā. Šo dziesmu izpildīju arī maestro Raimonda Paula jubilejā „Arēnā Rīga”. Ar šo dziesmu man asociējas mana Latgale. Esmu sava novada, skaistās Zilo ezeru zemes patriote, esmu savas pilsētas patriote, par ko pastāstīju publikai šī svētku koncerta laikā,” sacīja Ilona Bagele.

Pēc koncerta pie Ilonas Bageles piegāja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un pateicās par brīnišķīgo priekšnesumu.