„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.3 °C
skaidrs laiks

Parakstīts līgums par ALTOP Industriālā parka izveidi

Pagājušajā ceturtdienā topošā industriālā parka teritorijā Locikos, Augšdaugavas novadā, svinīgi tika parakstīts līgums par projekta “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveide” īstenošanu.

Projekta mērķis ir attīstīt nacionālas nozīmes industriālo parku un teritorijas infrastruktūru Latgales reģionā, piesaistot investorus, sekmēt darba vietu ar augstu pievienoto vērtību un uz eksportu orientētu darba vietu radīšanu, kā arī mazināt reģionālās attīstības atšķirības starp Latgales reģionu un pārējo Latvijas teritoriju.

Industriālais parks tiks izbūvēts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā Locikos, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA “Naujenes pakalpojumu serviss”. Projektā paredzēts izbūvēt ražošanas ēku, inženierkomunikācijas, labiekārtot piegulošo teritoriju, kā arī pārbūvēt ceļu Lociki--Lidlauks un Lidostas ielu.

Līgums par būvniecības darbiem noslēgts ar SIA "Monum", bet par daļēju ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi -- ar "Apola-D". Būvuzraudzību objektā nodrošinās SIA "BaltLine Globe", autoruzraudzību -- projekta izstrādātājs SIA "BM projekts".

Pēc līguma parakstīšanas Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš atzina, ka šī vēsturiskā projekta realizācijai ir milzīga nozīme ne tikai Daugavpils un Augšdaugavas novada, bet arī visas Latgales reģiona attīstībā. Degradēto teritoriju pārvēršana modernā, augsto tehnoloģiju industriālajā parkā ALTOP un jaunu darba vietu radīšana ir nozīmīgs solis reģiona attīstībā.

To, ka šis ir nopietns projekts un apgūt investīcijas teju 20 miljonu eiro apmērā nebūs joka lieta arī novadam un Naujenes pagastu apvienībai, atzina Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Vietējās pašvaldības ieguldījums projektā būs piebraucamā ceļa izbūve ar trotuāriem un apgaismojumu un turpmāka inženierkomunikāciju apsaimniekošana.  

Būvnieku pārstāvis, SIA "Monum" valdes loceklis Jānis Sproģis atzina, ka jebkurš projekts ir liels izaicinājums, bet šis -- jo īpaši, jo tā īstenošanas termiņš esot gana īss. “No būves viedokļa projekts nav ārkārtīgi sarežģīts. Izpētot izmantojamos materiālus un uzstādāmās iekārtas, neredzam ilgus piegādes termiņus. Galvenais ir precīza plānošana, atļaujas, darba veicēju resursa piesaistīšana. Šis projekts ir īpašs ar to, ka tā ir 11 000 kvadrātmetru platība zem jumta, kas ir diezgan daudz. Esam, protams, būvējuši arī 15 000 kv. m, pieredze ir pietiekoša un nav šaubu, ka darbus veiksim labā kvalitātē un termiņos,” uzsvēra Sproģis.

ALTOP Industriālā parka būvniecību plānots uzsākt jau tuvākajā laikā. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2025. gada beigām.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.