„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. septembris
Svētdiena
Ilga
+12.7 °C
skaidrs laiks

Raimonds Bergmanis – rūpes par valsti un drošību būs mūžīgas

Jau trešo gadu pēc kārtas militārajā poligonā “Meža Mackeviči” Vaboles pagastā notika Augšdaugavas novada jaunatnes salidojums. Nemanot laiku, kopumā paskrējuši 15 gadi un šis salidojums bija jubilejas!

Lai piedalītos pasākumā jaunieši rūpīgi gatavojās un gaidīja iespēju atkal sanakt kopā, šoreiz pasākumā divu dienu garumā.

Pasākums jau tradicionāli notiek meža mackevičos, jo izveidojusies patīkama sadarbība. Šoreiz pasākumu atbalstīja arī Zemessardzes 3. Latgales brigādes 34. kājnieku bataljons, atbalstīja un bija klātesoši ar militārā ekipējuma un tehnikas displeju Zemessardzes 3.

Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona pārstāvji un Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona pārstāvji, kā arī vērā ņemamu atbalstu pasākuma organizēšanas procesā sniedza Zemessardzes 3. Latgales brigādes Poligona atbalsta daļas priekšnieks majors Aivars Driņģis.

Olesja Ņikitina

Augšdaugavas novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu daļas vadītāja

“Lauku jauniešiem nav tik daudz iespēju organizēt kopīgus pasākumus, vienkārši kaut kur piedalīties, kādu brīdi būt kopā. Šīs divas dienas jaunieši no visiem Augšdaugavas novada pagastiem ir pārstāvēti salidojumā, ir izveidojuši komandas un savā starpā sacenšās un cīnās par salidojuma galveno balvu - kausu.

Uz pasākumu brauc gan brigāžu pārstāvji, gan jaunsardzes centri, gan nacionālās aizsardzības pārstāvji ar informāciju par studiju iespējām, par dienestu zemessardzē, jaunsardzē. Jauniešiem tas ir ļoti interesanti un viņi labprāt klausās un piedalās dažādās aktivitātēs un pēc salidojuma redzama tendence, ka jauniešiem par šo tēmu parādās pastiprināta interese.


Ināra Lapkovska jaunatnes lietu speciāliste

“Tik liels pasākums mums notiek vienu reizi gadā vasarā, bet decembrī mums vēl ir noslēguma pasākums, kur arī visi novada jaunieši sanāk kopā. Rīkojam pasākumus arī paši, aicinām ciemiņus no blakus pagastiem.”

Jauniešus salidojumā sagaidīja īpašais viesis, Raimonds Bergmanis. Diskusijā jaunieši uzdeva jautājumus gan par Raimonda Bergmaņa sportista karjeru, gan par to, kā pieredze ietekmējusi viņa karjeru. Pasākums turpinājās ar sporta spēlēm kur visi cīnijās par salidojuma kausu

Raimonds Bergmanis

14. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs

“Senči mums ir sarūpējuši šo valsti. Rūpes par valsts pastāvēšanu un drošību būs mūžīgas, tas nekad nemainīsies. Cilvēkiem, kas rūpēsies par valsts drošību jābūt vienmēr. Ir svarīgi par šīm tēmām runāt, skaidrs, ka iepriekš neesam izmantojuši

laiku, lai mācītu bērniem šīs lietas. Daudz dzirdam un daudzos valsts dokumentos ir termins – valsts aizsardzība. Ko tad tas nozīmē? Īstenībā, tas ir ļoti vienkārši. Katra cilvēka attieksme un atbildība pret drošību.”

Visi pasākuma organizētāji izteica lielu vēlmi paplašināt dalībnieku skaitu, jo ir tik svarīgi runāt par to, kas notiek Latvijā, kaimiņos un pasaulē.

Jaunieši atzina cik vērtīgi ir izprast aizsardzības procesus un atīmēja, ka novērtē iespēju atrasties tieši meža mackevičos un izjust visu, ko izjūt dienējošie karavīri, zemessargi un dienestu darbinieki.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.