„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Latgale ir brīnišķīga zeme, tikai – kāpēc visi sūdzas par valdību?

Latgale ir Dieva aizmirsts un valdības nemīlēts novads, atzina Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) priekšsēdētājs Jānis Jukna, 26. janvārī Daugavpilī pašvaldību vadītājiem tiekoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Māri Kučinski. Ministrs viņam centās iebilst: „Šodien jau otro reizi dzirdu žēlabas. Kas ar jums notiek? Vai tas ir pašapziņas trūkums? Es esmu pret pārspīlējumiem. Latgale ir brīnišķa zeme. Celsim pašapziņu, un -- uz priekšu,” teica M. Kučinskis.

Komentāri

14.02.2005 10:41
G. Strode, g.strode@inbox.lv
Cien. Druvietes kundze ņēmusi vērā vien J. Broliša viedokli , bet , šķiet, nav uzmanīgi studējusi Indriķa Livonijas hroniku.. Pie tam , gribētos zināt , kāds pamats ir apgalvojumam , ka runāt par latgaliešu valodu ir politiski bīstami. <br>P.S. As īsoku vysim latgalīšim lyugt Dīvu , lai Jis apskaidroj Druvītis kundzi. Na jau vysi latgalīši ir glupi un nūzadzārušīs , kai laikam dūmoj augstī Reigys kungi i dāmys.
13.02.2005 20:01
G. Asaka, osoka@one.lv
Ja vīn Druvītis kundze ir bejuse skaidrā pruotā , as tū uztveru kai apvainojumu un gribeitu dzierdēt nu juos paskaidrojumus.
30.01.2005 12:58
skrāpis
Uzskatīju,ka Aizbalta kungs ir prātīgs vīrs,taču pēc šādiem izteikumiem par Daugavpili un Ventspili manas domas ir krasi mainījušās.Ļoti labi,ja ir kāds,kas mūsu atpalikušajā Latgalē uzdrošinās un riskē ieguldīt lidzekļus.Cilvēkiem ir izredzes dabūt darbu,arī pašvaldībai labums.Par Ventspili-ja krievi nesāks pumpēt naftu,kāds tad labums būs no "trubas".Ja Latvijas valdības ir nespējīgas,tad lai nāk citi-krievi,angļi,japāņi...,kas var aizpildīt tukšās nišas.
28.01.2005 18:39
ilknis
Ar pliku krūti uz ambrozūru, grib pavisam tikt vaļa no Latgales etniskās grupas.?? Aizbaltam un citiem kungiem ir priekšvēlēšanu drudzis,tāpēc tik emocionālas runas.
28.01.2005 10:53
rasta man
"Latgalieši - etnogrāfiskā grupa. Runāt par latgaliešu valodu ir politiski bistami" - taa runaa pašreizejā izglitīabs ministre Ina Druviete. <br><br>Pašapziņas celsana notiek pilnā sparaa!!!