„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Iereibušus šoferus jau sēdina aiz restēm

14. oktobrī stājušies spēkā grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Autovadītājus, kuru izelpā būs vairāk nekā viena promile alkohola vai arī narkotisku vielu reibums, aizturēs, bet tiesa lems par to, kādu sodu piemērot, pastāstīja Daugavpils policijas pārvaldes ceļu policijas priekšnieks Aleksandrs Linkevičs. Ogres rajona tiesa vakar par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā piemērojusi pirmo administratīvo arestu - desmit diennaktis. Tiesnese 15.oktobrī aizturētajam autovadītājam, kura organismā konstatēja vairāk nekā pusotru promili alkohola, piemēroja arestu, tiesību atņemšanu uz diviem gadiem un 500 latu naudas sodu.

Komentāri

13.04.2007 00:42
Arvids, arvids_jawa15@inbox.lv
Domaju ka nevajag palielinat sodus par braukšanu ar neatbolstošas kategorijas tiesībam. Cik negadījumu izraisa vadītaji reibumā un parsniedzot atrumu, bet cik vadot auto ar neatbilstošu kategoriju? Vajag vadīties pēc statistikas!
20.10.2005 16:35
123
Derētu tagad stingrāk pakontrolēt arī Ceļu policiju. Tā dzīvo cepuri kludami, bet tagad vispār peldēs kā nieres taukos
19.10.2005 14:56
Gājēja, septiniv@inbox.lv
Jau sen bij laiks. Uzskatu, ka nav nekāda attaisnojuma cilvēkam, kurš sēžas pie stūres dzērumā. Bet ceļu policijai nevajadzētu aizmirst biežāk pakontrolēt dzērumā brauktgribētājus arī laukos uz ne tik nozīmīgiem ceļiem. Jo ir redzēti un dzirdēti tādi brīnumi........