„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Aulejas kļockas un Sīvera līdakas

Kulinārā mantojuma ideja Latvijā ienākusi tikai pirms trim gadiem, lai arī Eiropā tā pazīstama jau desmit gadus, stāsta Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece. Idejas autori ir zviedri, kuri 1995. gadā uzreiz pēc iestāšanās ES sāka meklēt iespējas ar esošajiem resursiem stiprināt reģionus. Tā radās kulinārā mantojuma koncepcija, kura paredzēja gatavot ēdienus no vietējiem produktiem un piedāvāt tos gan vietējiem, gan tūristiem.