„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Neindēsim sevi un sargāsim sev tuvos!

Daugavpils rajona Dviete par diskusijas „„Točkas” – glābiņš vai posts?” vietu nebija izraudzīta nejauši: šeit ir par 80 procentiem vairāk „točku” nekā Rīgā, jo galvaspilsētā uz apmēram vienu miljonu iedzīvotāju ir 200 „točku”, bet Dvietē uz 700 iedzīvotājiem darbojas 12. Rīgā viens nelegālais alkohola tirdzniecības punkts darbojas uz 500 iedzīvotājiem, Dvietē savukārt – uz 60, skaidroja diskusijas organizētāji. Viņi gan piebilda, ka tas gan nenozīmē, ka šai pagastā cilvēki dzertu vairāk nekā citviet Latvijā.

Komentāri

21.11.2005 19:35
lellīte, ronalds
Varbūt mūsu policijas kungi sarosīsies un tās Kalupes točkas iztīrīs,nu nav iespējams to vairs izturēt.Gribu novēlēt točku turētājiem ,lai jūsu bērni un vīri nogaršo to labāko,ko neizārstē pat labās klīnikās.
16.11.2005 11:00
kgf
Būtu cilvēkiem darbs, arī točkas izzustu.
29.10.2005 16:36
Velta
ar to nav iespejams cinities, cilvekam pasam jaizlemj, vai nu dzert un indeties vai ari apstaties.Katra pasa zina
29.10.2005 10:11
Sēlis
Dviete izsenis ir slavena ar savām saimniecēm un saimniekiem , kuri jau no laika gala mājās gan cept , gan vārīt , gan alu brūvēt pratuši . Par to prieks .Esmu pāris kāzās tai pusē bijis , ēdis un dzēris un ' ja es būtu to zinājis , ka tik labi šai vietāi , es būt sievu līdz paņēmis ...',arī vietējo brūvējumu -uzlējumu uz ozolmizām garšojis , īsts palieņu konjaks . Šajos laikos nedienas ir ar lētu , apšaubāmas kvalitātes no ārzemēm ievestu preci , iespējams , ka no tās tad kādam galva arī sāp ,iespējams , ka kāds aizrāvies ar atšķaidīšanu un iespējams , ka kāds vienkārši nezina mēru. Ak , ja varētu kā kādreiz - da DVĪTAM , da baļam .
28.10.2005 08:34
- niknā_, 4abulite@one.lv
Sveicnāti! <br><br>Jā - točkas- tā ir sērga! Lai gan jau pāris gadus dzīvoju Rīgā, tomēr ar Daugavpils rajonu Kalupes, Dubnas pagastu saista radniecības saknes! Un te jāsaka - mani radi ar katru dienu stieg lielākā purvā, respektīvi, nodzeras! Vienu vasaru bija uztaisījusi revīziju kopā ar vietējo policijas inspektoru vietējās točkās! Diemžēl efekts bija tikai uz dažam dienām , kad biju atbrauksui uz Rīgu, pēc dažām nedēļām radiem tik kārojās spirtotais, ka viņi teju vai ceļos krisdami lūdzās piedošanu točkas saimniecei par maniem nedarbiem, un TURPINĀJA PIRKT KRUTKU UN INDĒTIES UN DEGRAdĒTIES TĀLĀK. <br>Pēdējās ziņas no laukiem liecina, ka revīziju vajadzēs atkārtot! Ļoti žēl, ka tādu kā es - pretinieku točķam - ir ļoti maz! <br>Un vēl, kā lai cīnās pret točķam , ja paši iecirkņu inspektori iekasē ikmēneša nodevu no točkām??? Vai ziņot KNABIM???? <br><br>tādas lūk man radās pārdo`mas minētā raksta sakarā.