„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Prēmēs medniekus – lapsu šāvējus

Preiļu rajona Pelēču pagasta padome izmaksās naudas prēmiju tiem medniekiem, kuri šaus lapsas, „Latgales Laiks” uzzināja Pelēču pašvaldībā.

Komentāri

07.10.2005 13:51
Babuliene
Jā , tā ir ,ka tas vellata pa naktīm rosās uz nebēdu un kopš tā brīža , kad viņš mūsu pusē parādījies ,dārzā ābeles nograuztas , mežā -apses un pīlādži , bet nu jau kārta pienākusi bērziem . Nezinu gan cik ilgi spēšu ar lāpstu gar grāvjiem iet un bebru aizsprostus jaukt un nezinu vai ar bomi būs dūša šim pretīm stāties . Brīžiem liekas , ka kādā rītā manai gultai kāja arī būs nograuzta . Saprotu , ka cīņa ar lapsām ir nepieciešama ne tik daudz vistu dēļ , cik trakumsērgas baciļu pārnēsāšanas dēļ , bet saprotiet arī mani - tas bebrs visu tā apkārt apgrauzis , ka es nevaru vien sagaidīt to brīdi , kad celsies bebrādiņu cena un mednieku biedrību biedri naski dzīs pēdas ne tikai zaķiem un stirnu bukiem , bet ļoti labprāt piedalīsies valsts lielākā grauzēja medībās .
07.10.2005 13:25
Babuliene
Labāk būtu bebrus ķēruši , kuri grauž visu kas nekustās .