„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Jānis Tutins kā Latgales centru redz Rēzekni

Šī gada 20.augustā notika atkārtotas Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanas. Par domes priekšsēdētāju kļuva Jānis Tutins. Atnākot uz interviju, savā priekšā redzēju vienkāršu, smaidīgu un optimistiski noskaņotu cilvēku, kas nemainījās visas mūsu sarunas laikā.

Komentāri

24.11.2005 12:19
@@@
Pilnīgas muļķības!!!! Latgales centrs var būt un arī pārliecinoši ir tikai un vienīgi DAUGAVPILS!!!!!
14.11.2005 11:51
liidz_juteejs
Varētu piekristam tam, ka par Latgales centru varētu pretendēt vairākas plsētas: tīri ģeogeāfiski neapšaubāmi tai būtu jābūr Rēzeknei, ekonomiski - Daugavpilij. Gribētos vien aizrādīt rakstītājam Gljebam par frāzi, uzkāpjot Rēzeknes pilskalnā nav saprotams vai atrodies pilsētā. Varbūt, taču tanī pat laikā iebraucot Daugavpilī - paliek iespaids, ka esi iebraucis Krievzemē. Kad vienreiz šajā pilsētā iemācīsies runāt latviski. Besī ārā!!!Kas tas par centru, kur dzird tikai krievu valodu?Piemēram Lietuvā, Kauņā, aptuveni pirms gadsimta vai vairāk bija ļoti daudz slāviski runājošu iedzīvotāju, bet pašu leišu - maz. taču tagad tā ir lietuviskākā pilsēta. Un tam par iemeslu nav krievu, baltkrievu vai citu iedzīvotāju izceļošana, bet gan normāla un lojāla attieksme pret valsti, kurā dzīvo un kuru uzskati par sabu dzimteni. Lūk, tā ir integrācija uz abām pusēm: krievu valodā runājošie iemācās runāt lietuviski, bet leiši - par to ciena šos cilvēkus un atzīst arī viņu kultūru un valodu!Tā tam būtu jānotiek gan Daugavpilī, gan Rēzeknē, gan citviet Latvijā.
13.11.2005 19:20
Gļebs, glebb@inbox.lv
Šis vīrs manuprāt nezina to ka Latgales pilsētas ir ļoti dažādas, un katra pilsēta nav tiesīga kļūt par Latgales centru. Tas ka Rita strode saka ka Dauagvpils ir Latgales centrs nav patrotiskās jūtas, bet realitātes apziņa. Daugavpils ir trīsreiz lielāka par Rēzekni. Pārējās pilsētas vispār nav vērts pieminēt. Tās i tuvu centram nepiestāv. Dauagvpils ir Latgales centrs, jo tā jau daudzus gadsimtus ir administratīvais, kultūras, reliģiskais un rūpnieciskais Latgales centrs un vienīgā pilsēta Latgalē, kas var pildīt centra funkcijas. Sīkāk e labāk nestāstīšu, jo visiem jau vienalga ir skaidrs. Un vispār uzkāpjot Rēzeknes pilskalnā nevar saprast ka tā ir pilsēta, vairāk atgādina laukus.
12.11.2005 17:18
Krišjānis, Jocis
Tutina kungs NESEN strādā, tāpēc "pekstiņi notiek"! Gan jau tiks galā! Pilsētas mēri nāk un iet, bet domes ierēdņi sēž GADIEM, dažs AIZSĒDĒJIES - un ir lielākais pekstiņu taisītājs! Būs labi! Vienu pilsētu vieglāk sakārtot, bet Latvijas valsts galīgi dreifē, kā kuģis bez stūres...
11.11.2005 23:40
Sprīdītis
Katrs jau deķīti rauj uz savu pusi . Nezinu , nezinu , bet gana miestu LATGOLĀ , kas itin labi varētu pretendēt uz centra titulu . Es personīgi balsoju par Jersiku , kā nekā no senlatviešu lielkungu valstīm visplašākā bija tieši JERSIKA ar pēdējo ķēniņu Visvaldi , pirms vācieši te ienāca tai tālajā 1200 un kurā tur gadā . Es par Jersiku un viss ...
11.11.2005 21:46
Jocis
Vispirms vajag sakārtot Rēzeknes Domi? Citādi visādi pekstiņi notiek.
11.11.2005 14:57
Fredis
Rēzekne - Latgales centrs? Šim vīram ar galvu viss kārtībā? Derētu veikt analīzes...
11.11.2005 10:28
Krišjānis
Visu cieņu Jānim TUTINA kungam, ka viņš savu darbību uzsāka ar aicinājumu IEDZĪVOTĀJIEM iesniegt SAVUS priekšliekumus kā veidot Rēzekni skaistāku un tūristiem pievilcīgāku. Veiksmi darbā!