„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Vai Daugavpilī atkusīs ledus princeses Jeļenas Ivanovas sirds?

Par apskaužamo pacietību un uzcītību bērnībā viņu sauca par „Dzelzs Fēliksu”. Vienpadsmit gadu vecumā viņa kļuva par pēdējo PSRS sporta meistari daiļslidošanā. Vēlāk, četrus gadus pēc kārtas kļūstot par pasaules čempioni, viņa kļūst par Ginesa rekordu grāmatas kandidāti. 7. novembrī 26. dzimšanas dienu viņa sagaidīja Daugavpilī, kur nolēmusi veidot savu turpmāko dzīvi. Viņa ir profesionāla trenere, sporta meistare, pasaules čempione daiļslidošanā, kuras rokās nu ir Daugavpils daiļslidošanas nākotne. Jeļena Ivanova ir īsts atradums pilsētai.

Komentāri

23.03.2010 15:41
peteris
laba avize, iesaku apmeklet http://www.spelestop.lv
23.04.2008 17:22
Dace
Pilnīgi piekrītu Fanam. Latvija var cerēt uz kaut kādiem panākumiem daiļslidošanā. Jo federācija vispār nav ieinteresēta daiļslidošanas attīstībā. Kā jau iepriekš tika minēts, vadošajiem daiļslidotājiem ir tik nabadzīgi apstākļi. Slido vienu stundu dienā un lai tikai papildus tiktu uz ledus, iet uz masas slidotavu, kuras notiek skolas laikā. Daugavpilī ir nesalīdzināmi zemāks līmenis kā Rīgā, jo Rīgā strādā vadošie treneri, drīzāks, tāds ir tikai viens - Marika Nugumānova. Tā kā atleik tikai un vienīgi cerēt, ka kaut kas mainīsies, ja nu vienīgi nomainīs federācijas prezidentu, kurš vispār neko nedara, lai kaut kas mainītos, viņam ir dziļi vienalgas, kas te notiek. Tad, kad federācijas prezidente bija Tatjana Strautmane mums bija izcili sasniegumi, Pasaulē Kostinam 4.vieta, pirmai vīrietis, kurš izpildīja 4kāršo lēcienu sacensībās, Alma Lepina, kura bija PSRS čempione (trenere M. Nugumānova), jo bija stabila un ieinteresēta federācijas prezidente, kurai nebija nospļauties uz d-slidošanu.
17.11.2005 21:30
pozitīvā
Par laimi visi nav tādi idioti kā Fans. Tas ir ļoti pozitīvs fakts šajā drūmajā pasaulē, kur tomēr ir iekļuvis kāds saules stariņš. Man tiešām liels prieks, ka mūsu bērniem tiek dota iespēja piedalīties daudzveidīgos un interesantos sporta veidos. Ja kāds saka, ka daiļslidošana nav populāra, tad interesanti kā viņa var vienā rāvienā kļūt populāra. Cik zinu dome visu laiku ir likusi sprunguļus daiļslidošanas attīstībā. Un tad, kad visbeidzot kaut kas cerīgs ir paspīdējis, tad kādam jau uzreiz paliek žēl.
17.11.2005 18:14
Alex
Fanu Тебе или Вам хорошо заплатили, чтобы поливать грязью хорошее начинание в городе, а если Вы из Риги и интересуетесь фигурным катанием, там предостаточено материала для критики.
16.11.2005 14:08
Ināra
Es domāju, ka šogad Daugavpils bērni nesaņem augstus vietus (trenere tikai no oktobra mēnesi), bēt jau nakošā sezonā (ja treņini būs regulāri) atstāt savu pilsētu uz "10" ball. Es nezinu mūsu pilsēta daiļslidotājus, bēt domāju, ka visi mūsu (Daugavpils) bērni ir strādīgi un talantīgi. Tiksimies turpmakajos laikos, Fans!
16.11.2005 11:46
Fans
Jaa,es no Rigas,kur dailslidoshanas limenis ari nav nekads...bet neskatoties uz to,daugavpilieshiem nav nekadu iespeju ierindoties pjedestala starp ridziniekiem un parejiem viesiem no citam valstim...ak tu Aizstavi,cik mes gudri runajam...A tapec,a pilseta zin,ka nevajag ieguldit tik traku naudu,sporta,kur tas neatmaksajas...luuk taa!!!Ari Riga,dailslidoshanas asociacija vairs nesponsore pat pashus perspektivakos slidotajus...taa,ka...labi..es skatos jus te visi specialisti...un "daudz "saprotat no shi sporta veida.
15.11.2005 20:33
Aizstavis, raimonds.botors@inbox.lv
Atbilde Fanam: Es skatos ka Tev skauž ka ir treners dailslidosana,cepuri nost tadiem cilvekiem ,kas atbrauca uz cuhnju un cenšas kautko mainit dailslidosanas joma ,ko Tu dzivo tada cuhnja ka Daugavpils(ja Tu tur dzivo),varbut Tu esi Strodes pakalas laizitajs,tā vismaz izskatas.Labi zinu Strodes un tadu ka Tu attieksmi pret dailslidosanu,lai veicas Tev fanu specialist!!!!!
15.11.2005 15:34
Fans
zinu es par dailslidoshanu vairak neka tu to sev vari iedomaties ,Jana..Taa jau D-pili 6.gadu ,kopsh te bij atverts dailslidoshanas klubs "Talants" ar treneri Maariiti Suharevsku.Varbut ari pilseta ir sportisti ,kas gatavi ciiniities,es pats personigi tadus pazistu,gan v-atletika,gan triatlona...bet ne kada gadijumaa ne dailslidoshana.palasiju es ,ka LV ziemas olimpiskajas speles piedalisies 2 meitenes no D-pils...nju tad velak ta pat es palasishu kadu vietu vinji taja olimpiade ienems...Tad gan redzesim ,kam te taisniba,kam ne.Nju nezinu ,kur jus varetu savam bernam atrast tadu sponsoru vai tadu naudu,lai iegulditu gada 1000shus...bus jaapzog banka,ne..;)Bet tas jau katra pasha zinjaa...
14.11.2005 09:30
Jana
atbildeFanam: Daiļslidošana jau sen ir Daugavpilī. Ja neesi to manījis - pats vainīgs! Daugavpils nav "čuhņa" - bet otra lielākā pilsēta Latvijā (pēc iedzīvotāju skaita) un te ir dzimuši un auguši vairāki Latvijas izcili sportisti! Par bagātiem vecākiem - nezinu, bet, ja es vēlos, lai mans bērns slido es atradīšu to summu, kas nepieciešama manam bērnam.Es tikai priecājos, ka ir atrasts cilvēks, kurš vēlas dot mūsu bērniem savas zināšanas.Latvija varbūt arī ir maza, bet tā ir perspektīva valsts ar sīkstiem un cīnīties gribošiem sportistiem. Palasi sporta avīzes!
11.11.2005 17:27
Fans
Ehee...kaarteejaas mulkibas...ar to dailslidoshanu ta ari ir musu pilseta...;))) Loti interese...Ja vinja tik profesionala,pieredzejusii trenere,tad,kada velna peec vina-cikkartejaa pasaules chempione abrauca uz tacu cuhnju ka D-pils???:)) Hmm..smiekligi..lai audzinatu tada pilseta jaunus chempionus??Te nav ne piemerotu apstaklju,ne bagatu vecaku,kuri varetu seviem berniem atlauties nodarboties ar tadu DARGU sporta veidu...vai varbut super sponsors Leonids Tenis vinjiem palidzes...?;))Kapec tad tada super trenere nekur citur NE PRIGADILASJ ???Eee..te savai logikai jabut...Gribu pateikt vienu...ka Daugavpili un pat visa Latvija nekad nebus populara daislidoshana un augstas klases limenis..un ne par kadam tur ZVAIGZNEM i runas nevar but...Nabadziga valsts,tik netradicionalu sporta veidu neviens negrib atbalstit..taa,ka dailslidotaji "Cepur nost " ;) Lai veicas !!!!
11.11.2005 09:01
Jana
Beizot mēs rakstam arī par daiļslidošanu!